"Vatreni lakat" i "veliki Žuti" u Ljubljani

"Vatreni lakat" i "veliki Žuti" u Ljubljani
U HOTELU Mercator u Ljubljani će se u petak 11. travnja (20 sati) održati tradicionalna "Bijela noć" u organizaciji Društva prijatelja Hajduka iz Ljubljane.

"Bijela noć" će se zasigurno pretvoriti u "Vatrenu noć" s obzirom da će na ovoj priredbi gostovati Aljoša Asanović, Slaven Bilić i Robert Prosinečki.
U sklopu "Bijele Vatrene noći" održat će se i dvije promocije - knjige "Vatreni lakat" i sportskog tjednika "Rekord".

Knjiga "Vatreni lakat", novinara Vjesnika Andrije Kačić-Karlina autobiografija je jednog od najznamenitijih "vatrenih" Aljoše Asanovića i autentična je priča o prvih 10 godina hrvatske nogometne reprezentacije. Novinar Kačić-Karlin za dotično djelo je dobio od Hrvatskog zbora sportskih novinara - godišnju nagradu za publicistiku. Knjiga "Vatreni lakat" dosad je promovirana u Beču, Mostaru, Duesseldorfu, Bonnu, Stuttgartu i New Yorku, a autor i Aljoša Asanović uskoro planiraju velike turneje po Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji, dakako i po Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prva turneja, krajem travnja i početkom svibnja, obuhvaća šest kanadskih gradova gdje živi hrvatska zajednica (Toronto, Missisusaga, Hamilton, Vancouver, Calgary, Winnipeg). Ljubljanska promocija knjige svojevrsna je nagrada brojnim pristalicama "vatrenih" u Sloveniji.

Nadalje, ljubljanska promocija sportskog tjednika "Rekord" čiji je pokretač i investitor još jedan "vatreni" Robert Prosinečki korak je prema osvajanju slovenskog tržišta prema kojem pretendira ambiciozna ekipa novog tjednika. Prosinečki, koji je i član ljubljanske Olimpije, drži da se s s novom publikacijom može izazvati interes i slovenske publike, napose što je slovenski sport u neprestanom usponu. "Rekord" se od prvog broja distribuira u Sloveniji i nema sumnje da će medijski efekt ljubljanske promocije poboljšati interes tamošnje publike.

"Očekujemo gostovanje otprilike četiri stotine Hrvata koji žive u Ljubljani i okolici. Bit će tu i predstavnici svih jačih hrvatskih tvrtki koje uspješno djeluju u Sloveniji, bit će tu i djelatnici Hrvatske turističke zajednice iz Slovenije.

Pjevat će Alan Nižetić, a dolazak Asanovića, Prosinečkog i Bilića nama je veliko priznanje i čast. Pogotovo što je hrvatska reprezetnacija opet uspješna, a sjećanje na bivše "vatrene" još nije izblijedjelo, veli Denis Brčić, predsjednik DPH Ljubljana. - Bit će to prava hrvatska noć u Ljubljani, ističe Brčić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara