BITKA ZA PRVU LIGU

Večeras je utakmica za prave fajtere, najvažnija ove sezone na Drosini

Večeras je utakmica za prave fajtere, najvažnija ove sezone na Drosini

ISTRA i Šibenik večeras od 19 sati na Aldo Drosini igraju uzvrat play offa za prvu ligu.

Nakon 1:1 na Šubićevcu, Puljani su u povoljnijem položaju jer u play offu vrijedi pravilo boda u gostima. Igor Cvitanović, trener Istre, dva faktora ističe kao ključ za pobjedu: vjerne navijače i bolji travnjak od onog na Šubićevcu gdje se igrala prva utakmica.

Igramo pred svojim vjernim navijačima, na Drosini, i željeli bismo barem malo opravdati loše rezultate ove sezone. Ipak imamo brži i bolji travnjak, nadam se i da imamo snage tri dana nakon prve utakmice", kazao je Cvitanović i pozvao publiku da napuni tribine pulskog stadiona.

"Ovo je utakmica za prave fajtere", dodao je dinamovac i legendarni HNL strijelac koji je pred kraj turbulentne sezone preuzeo najgoru momčad prve lige.

U Šibeniku su s optimizmom krenuli na put za Istru. 

"Ne možemo dominirati protiv prvoligaša onako kako smo to naviknuli u drugoj ligi. I nula u 80. minuti za nas može biti dobra", ističe trener Šibenčana Borimir Perković. 

U identičnoj situaciji Šibenik i Istra bili su prije tri godine, obje utakmice u play offu završile su 1:1.

"90 minuta je puno za postići pogodak, sigurno ćemo u jednom dijelu susreta biti ofenzivniji nego na Šubićevcu", kaže Perković, analizirajući prvu utakmicu u kojoj je Šibenik poveo, ali nije sačuvao prednost do kraja.

"Volio bih da im zabije Prince. U Puli će imati širok teren na kojem može pobjeći obrani Istre", dodao je trener, koji je na druženje s novinarima stigao u društvu "ganske čigre", kako Šibenčani zovu svog strijelca. 

"Idemo po pobjedu, moramo se držati plana igre. Uvijek želim zabiti, no ova utakmica ima veći značaj" 

U momčadi Šibenika nema Pandže zbog tri žuta kartona te od ranije ozlijeđenog Antunovića.

Dvoboj Istre 1961 i Šibenika sudi Mario Zebec iz Cestice (Varaždin).  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara