VELIKE ŠANSE RIJEKE ZA DOBIVANJE MIR-A 2009.U glavnom marokanskom gradu Rabartu, hrvatsku delegaciju na čelu s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i dopredsjednikom Organizacijskog odbora za pripremu i isticanje kandidature Rijeke Zlatkom Matešom, primili su čelnici Marokanskog olimpijskog odbora predvođeni predsjednikom Housnijem Benslimanijem te glavnim tajnikom Mustaphom Zekrijem.

Zlatko Mateša istaknuo je kako su Rijeka i Hrvatska spremne organizirati ove igre te da se u duhu olimpizma i fair playa nada pozitivnom ishodu kandidature. Naime, naglasio je Mateša, financijska je konstrukcija u potpunosti riješena financiranjem ovog projekta iz državnog i gradskog proračuna te uz pomoć sponzorskih sredstava, najavivši i potpunu liberalizaciju viznog režima za sudionike Igara. Riječki gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Vojko Obersnel napomenuo je kako se Rijeka već sada sprema kao da je domaćinstvo dobiveno, a već slijedeće godine započinje gradnja plivačkog kompleksa Kantrida te mediteranskog sela.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marokanska strana je riječku kandidaturu ocijenila iznimno kvalitetnom i prema riječima Housenija Benslimanija Rijeka ima velike šanse za uspjeh. Tijekom razgovora, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša pozvao je Marokanski olimpijski odbor na potpisivanje sporazuma o suradnji dvaju olimpijskih odbora, a dogovoren je i uzvratni posjet Marokanskog olimpijskog odbora Hrvatskoj i Rijeci.

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara