Video - Schaubov nokaut presudio: "Cro Cop je gotov s UFC-om!"

Foto: Screenshot

NAKON petog poraza u devetom meču pod paskom UFC-a Mirko Filipović izgubio je podršku predsjednika organizacije Dane Whitea koji je poručio kako za Cro Copa u tom natjecanju više nema mjesta.

> Video - Schaub nokautirao Cro Copa u trećoj rundi: "Mirko, ti si razlog što sam počeo"

U trećoj rundi prve borbe 128. UFC-ovog spektakla u noći sa subote na nedjelju američki borac Brendan Schaub nokautirao je Filipovića udarcem šakom u glavu i dokrajčio ga još jednim direktom dok je Mirko ležao na podu. Za najbolji potez večeri, nokaut Filipovića, Schauba je predsjednik UFC-a nagradio sa 70 000 dolara bonusa.

Dana White nakon borbe je novinarima rekao kako će raskinuti ugovor s Filipovićem.

Dana White: Mirko je dokazao svoju kvalitetu

To će biti kraj velike karijere. "Cro Cop je bio jedan od najboljih boraca u povijesti mješovite borbe sve dok Gonzagin kobni udarac u glavu nije uništio auru nepobjedivosti jednog od najstrašnijih udarača", pišu strani mediji.

Nakon dva uzastopna poraza od Franka Mira i Schauba White je rekao kako je vrijeme da se Filipović oprosti od UFC-a, a tvrdi i da Cro Cop nema ništa protiv takvog scenarija.

"Borba je bila odlična. Mirko se još uvijek može boriti protiv svih ovih teškaša, koji su veći i snažniji od njega. To je dokaz njegove kvalitete. Ipak, ovo je vjerojatno njegov posljednji nastup u UFC-u. Ne vjerujem da će Mirko imati što protiv, ali o tome odlučuje organizacija, a ne borac", dodao je White.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schaub: Moja brzina bila je presudna

Mirko je u trećoj rundi krenuo izvesti svoju specijalnost, lijevi high-kick, a Schaub ga je munjevito desnicom pogodio iza lijevog uha i poslao na pod. Dodatni udarac na tlu bio je dovoljan da sudac prekine borbu.

"To je ono što sam radio cijele dane u trening-kampu. Želio sam da Mirko koristi high-kickove. Nije ih puno koristio, ali na kraju se isplatilo", rekao je američki borac koji je u petak proslavio 28. rođendan.

"Nisam glupan. Znam da je Cro Cop vrhunski kickboxer i zato sam išao na obaranja na tlo. Osjećam da je moja brzina bila presudna. Ovo je druga legenda koju sam pobijedio zaredom i ovo je velika prekretnica u mom povratku. Činjenica je da Cro Cop prilikom kicka obje noge izjednači, pa sam dobro tempirao vrijeme i odapeo udarac desnicom", dodao je Schaub, kojem je ovo bila osma pobjeda u devetoj profesionalnoj borbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara