Video: Becker vs. Agassi - rivalitet koji je premašio granice sporta

Tekst: Totalsport/D.R.
Foto: AFP

O RIVALSTVU i želji da se potuče s Borisom Beckerom tijekom jednoga meča pričao je umirovljeni američki tenisač Andre Agassi (40) u razgovoru za njemački Welt.

Četrnaest su mečeva tijekom uspješnih karijera međusobno odigrali Boris Becker i Andrea Agassi. U međusobnim sučeljavanjima s tri nula poveo je tri godine stariji Nijemac, da bi nakon posljednjeg njihova meča (finale Hong Konga 1999.), Agassi uzeo desetu pobjedu, za konačnih 10-4 u svoju korist.

Veliki sportski rivalitet katkad je znao premašiti granice samog tenisa, a Agassi tvrdi da se Becker znao koristiti i psihološkim igricama, kao primjerice, kada je tijekom jednoga meča poslao poljubac glumici Borke Shields, tadašnjoj Agassijevoj supruzi.

-"Želio sam tada odbaciti reket i navući boksačke rukavice. Mrzio sam ga zbog toga, ali mu to više ne zamjeram. Dogodilo se u jeku borbe, no dugo mi je trebalo da mu to zaboravim i da odemo na pivo", tvrdi.

"Nikada mi se nije ispričao zbog toga, ali takvo što nije niti trebao učiniti. Pitao sam ga zbog čega je to napravio, a on mi je kazao "zbog toga što te nikada nisam mogao pobijediti. Morao sam nešto smisliti". I savjetovao mi je da isto napravim i ja u meču protiv Petea Samprasa",  zaključio je slavni američki tenisač koji je nedavno predstavio biografiju "Open" u kojoj donosi detalje o drogiranju i očevom zlostavljanju, te ironizira i ismijava ponajbolje svjetske tenisače svog vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara