Video: Besmrtni Ćiro jači je i od Dragog vođe

Iz Slovenije: Dea Redžić
Video: Tomislav Brđanović
Foto: Index, Drago Sopta, Cropix 

ĆIRO BLAŽEVIĆ nikada vas neće ostaviti ravnodušnima. To je vjerojatno jedino što o njegovom habitusu pouzdano znamo. Iako, na mariborskom Pohorju kolege kojima je Hajduk ovih dana "ručak, doručak i večera", otkrili su jednu veliku misteriju.

Ćirina putovnica kaže da besmrtno lice sa slike ima 73 godine, trener svih trenera na svijet je došao 10. veljače 1937. godine. I Špaci Poklepoviću je bilo sumnjivo, mislio je da dere Ćiru barem za pet godina. Sudar mudraca na Pohorju, gdje je Ćiro na pripreme doveo svoje Kineze, samo je jedan od razloga zbog kojeg je vrijedilo krenuti u potragu za "tajnom lokacijom" odigravanja prijateljskog susreta Hajduka i Shangaija.

Općepoznati strahovi okolnih zemalja od tutnjave hrvatskih navijača unijeli su dodatnu draž, pa smo hajdukovce morali tražiti sve do austrijske granice. Sladki Vrh kod Šentilja, tamo Viole sigurno neće poći za Torcidom. Koja ni ovaj put nije zakazala. Nisu zaslužni za nikakav međudržavni incident, već za sukreiranje nezaboravne scene na igralištu sa slovensko-austrijske granice.

Dragi Vođa postidio bi se kada bi vidio kako je Ćiro izdresirao svoje Kineze. Hop, hop, multipraktična je jezična figura za kojom je Ćiro posegnuo kako bi svojim igračima objasnio da dignu dupe s travnjaka i odu pozdraviti navijače Hajduka. A tek kada bi totalitarni diktator Sjeverne Koreje vidio kako Ćiro salutira i koliko mu navijači kliču, možda bi razmislio o abdikaciji i bijegu u svoj drugi, "kineski" raj, o kojem ipak ne priča svojim sugrađanima.

Nema veze što je Torcida vikala Hoćemo Liverpool, "Ćiru pedera" to je najmanje briga.

Bitno je da vlada šušur, vic, da škljocaju fotoaparati. Ako treba, sjest će i sa Špacom, koji je svojedobno rekao da nije trener onaj koji snima reklamu za Mikado, i izvaditi lažnu putovnicu.

"Uporno nas mirite, a mi se nismo ni posvađali. Mi smo zajedno ratnici još od 90. godine", svečano će Špaco nakon što mu je trener svjetske reputacije, nakon pomirljivog remija, rekao da "nije ni svjestan kakav talent u Hajduku posjeduje".

Od ovakvog Hajduka Dinamo će strepjeti. Ćiro to vidi nakon pet dana priprema, pa makar igrao  i protiv druge Hajdukove momčadi. Isto tako ekskluzivno otkriva da je španjolska reprezentacija na Mundijalu "passe", "oni igraju staromodan nogomet".

Hoće li se ikada umoriti? U 11. mjesecu se vraća iz Kine, potvrdio je pred našim kamerama.  A onda tek najavljuje nove pobjede...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara