BORILAČKI SPORTOVI

VIDEO Boksački skandal, borci ignorirali suca i napravili kaos u ringu

VIDEO Boksački skandal, borci ignorirali suca i napravili kaos u ringu
Screenshot: YouTube

SINOĆ se u Rigi održao polufinalni meč World Boxing Super Series turnira u lakoteškoj kategoriji između Latvijca Mairisa Briedisa (26-1-0, 19 KO) i Poljaka Krzystzofa Glowackog (31-2-0, 19 KO), a obilježilo ga je sramotno suđenje i potpuno divljaštvo u ringu. 

Prva runda meča bila je relativno mirna, a već u drugoj stvari su potpuno izmakle kontroli. U zadnjoj minuti druge runde Glowacki iz klinča pogađa Briedisa ilegalnim udarcem u potiljak, a Briedis ekspresno uzvraća te laktom pogađa Glowackog u bradu prije nego je sudac uopće uspio zaustaviti borbu. Poljak je od snage udarca pao u nokdaun, a sudac Robert Byrd Briedisu je oduzeo bod. 

To nije bio kraj. Usprkos tome što je runda završila, borci nastavljaju razmjenjivati udarce, a izgubljeni Byrd dopušta akciju iza zvona sve dok Glowacki ponovno ne završava na podu. Kut Glowackog prosvjeduje sucu koji pokazuje kako zvono uopće nije čuo. Borba ulazi treću rundu i Briedis dovršava sada već dobro ošamućenog Glowackog novim nokdaunom i upisuje kontroverznu pobjedu.

Breidis je nakon meča priznao da je čuo zvono, ali je ipak odlučio nastaviti udarati. Još uvijek nije poznato hoće li borba biti poništena. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara