VIDEO Brekalo: Igrati s Modrićem, Rakitićem i Perišićem je san snova

VIDEO Brekalo: Igrati s Modrićem, Rakitićem i Perišićem je san snova
Foto: Screenshot (Sportklub)

JEDAN od najboljih igrača Hrvatske u jučerašnjoj pobjedi 2:1 protiv Azerbajdžana na otvaranju kvalifikacija za Euro 2020. svakako je bio Josip Brekalo.

Dalić je neke iznenadio postavljanjem igrača Wolfsburga na desnog beka, ali Brekalo nije nimalo razočarao. Neprestano je probijao na desnoj strani i bio prijetnja u ofenzivnom dijelu igre.

"Ja sam inače ofenzivniji igrač, ali znali smo da će ovo biti utakmica gdje ćemo više napadati. Mislim da sam se u napadu stvarno pokazao u dobrom svjetlu. Obrambeno nije bilo toliko zadaća. Najbitnije je da smo dobro krenuli ovaj ciklus kvalifikacija i idemo sada u Mađarsku gdje očekujemo novu pobjedu", rekao je Brekalo nakon utakmice.

Utakmica protiv Azerbajdžana je bila prva koju je Brekalo svih 90 minuta odigrao s igračima poput Modrića, Rakitića i Perišića.

"Ovo je veliki uspjeh za mene i san snova. Igrati 90 minuta s takvim igračima, oni te čine samo boljim. Imao sam veliku motivaciju da odigram danas na najbolji mogući način i uspio sam. Presretan sam."

U Wolfsburgu Brekalo ima sigurne minute i to je jedan od razloga zašto je dobio Dalićevo povjerenje.

"Uvijek je najbitnije da igraš u kontinuitetu. Mislim da sam na prvi poziv jako dobro odgovorio, dokazao sam da mi izbornik može vjerovati. To što igram na desnom beku je možda bilo čudno za sve na stadionu i u hrvatskoj javnosti, ali izbornik mi je vjerovao i znao što mogu ekipi donijeti prema naprijed tako da je sve ispalo pozitivno."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara