Video: Deseci tisuća navijača na Anfieldu odali počast žrtvama s Hillsborougha

DESETINE tisuća Liverpoolovih navijača stiglo je u srijedu na Anfield u 15 sati i šest minuta po lokalnom vremenu odati počast smrtno stradalima u najtežoj sportskoj katastrofi u Britaniji.

Prošlo je točno dvadeset godina otkad je 96 navijača Liverpoola smrtno stradalo tijekom polufinalnog dvoboja FA Cupa na šefildskom stadionu Hillsborough, kojeg su 15. travnja 1989. godine igrali Liverpool i Nottingham Forest. Tribina Leppings Lane se, uslijed preopterećenosti prevelikim brojem prisutnih navijača, urušila upravo u 15 sati i šest minuta.

Na Old Traffordu okupili su se bivši i sadašnji igrači Liverpoola, mnoštvo navijača, te ožalošćeni prijatelji i rođaci poginulih. Službeni je spiker na stadionu pročitao imena svih smrtno stradalih, zvonila su zvona te je za svakoga tragično preminulog upaljena jedna svijeća.

"U šest minuta poslije 15 sati prisjećamo se u tihoj zahvalnosti onih koje smo voljeli i koji žive zajdno s anđelima i ostalim rajskim društvom. Molimo vas, ustanite", rečeno je tisućama navijača na fino popunjenom Anfieldu.

Prisutnima se obratio Kenny Dalglish, ondašnji menadžer, kao i aktualni kapetan momčadi Steven Gerrard.

"Vrijeme je prošlo, ali ožiljci nikad neće zarasti, kao što naši navijači nikad neće biti zaboravljeni", rekao je Gerrard.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara