VIDEO Engleski huligani divljaju po Sevilli, policija ih smiruje pucanjem u zrak

VIDEO Engleski huligani divljaju po Sevilli, policija ih smiruje pucanjem u zrak
Screenshot: Youtube

ŠPANJOLSKA dočekuje Englesku u Sevilli u Ligi nacija od 20.45, a na dan utakmice, kao i prethodnog dana, engleski huligani divljaju po gradu.

Nadzorne kamere snimile su ih kako vidno alkoholizirani bacaju stolice i stolove po trgovima i ulicama te nogama razbijaju retrovizore na parkiranim automobilima. Osim toga, lokalci su prijavili da prolaznike zalijevaju pićem.

U Sevillu je došlo oko tri tisuće engleskih navijača, a ovakvo ponašanje nekih među njima izazvalo je angažman interventnih postrojbi španjolske policije nakon što su pripadnici temeljnih snaga reda morali divljanje Engleza smirivati pucanjem u zrak. 

Engleski mediji ističu da su ovo prvi veći incidenti koje su navijači njihove reprezentacije izazvali u inozemstvu nakon gostovanja u Amsterdamu u ožujku. Engleska je tada u prijateljskoj utakmici pobijedila 1:0, a prije meča uhićeno je više od 100 navijača gostiju. Jedan koji je tada bacao bicikle u kanal, dobio je doživotnu zabranu dolaska na utakmice reprezentacije, a trojica su dobili trogodišnje zabrane. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara