VIDEO Kaos se nastavlja: Noćni obračun Rusa i Engleza, Lille na nogama

VIDEO Kaos se nastavlja: Noćni obračun Rusa i Engleza, Lille na nogama

Foto: Getty Images / Guliver image, Twitter

S RUSIMA i Englezima po Francuskoj putuju horde huligana. Nakon Marseillea, preselili su sjevernije i demoliraju Lille, gdje Rusija poslijepodne igra drugu utakmicu na turniru. Nakon masovne tučnjave u poslijepodnevnim satima, u kojoj su Englezima pomogli i Velšani, kadrove nereda gledali smo i tijekom noći.

Skupine ruskih i engleskih navijača potukle su se ispred puba. Mediji i policija sve teže zaključuju tko je prvi počeo. Prema snimkama vidljivo je da ruski huligani nisu nosili crne maske što navodi na zaključak da nisu dio ekstremističke bande koja harači Francuskoj proteklih dana i tuče sve pred sobom. Snimka ruskog novinara prikazuje masovnu tučnjavi blizu mosta. Policija je stigla dovoljno brzo da rastjera huligane. Dovoljan je u ovom slučaju bio suzavac.

Francuska policija jučer je deportirala 30-ak ruskih navijača koje je presrela na putu za Lille. S policijom surađuje i Nacionalna jedinica za borbu protiv nogometnih huligana. Riječ je o jedini koju kontrolira vojska.  Engleska policija i nogometni savez strahuju od novih uoči utakmice Engleske i Walesa koja se u četvrtak igra u blizini, u Lensu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara