Video - Krvavi neredi na Maracani: Napadnuti i suci, policajac teško ozlijeđen

Tekst: S.T., Totalsport
Foto: Gazeta Press

NEKOLIKO tučnjava i još uvijek nepoznat broj ozlijeđenih osoba bilanca je proslave Flemengova naslova prvaka i Coritibinog neuspjeha u brazilskom nogometnom prvenstvu.

Na Maracani je jedan od najpopularnijih svjetskih nogometnih klubova slavio 2:1 protiv Gremija u 38., posljednjem kolu tamošnje Serije A, a tim rezultatom i postao prvak Brazila nakon punih sedamnaest godina čekanja.

Upriličena zabava na ulicama i plažama Rio de Janeira, na kojima su se sakupili navijači Flamenga, ali i Fluminensea i Botafoga, koji su slavili ostanak u prvoj ligi, te Vasca da Game u slavljeničkom raspoloženju nakon povratka među elitu, završila je ipak tučnjavom. Navodno su se međusobno potukli pripadnici Flamengove navijačke skupine koristivši pritom palice i metalne šipke. O broju ozlijeđenih tamošnje vlasti još nisu izvijestile.

Poznato je, pak, da je 17 osoba ozlijeđeno u Curitibi gdje su domaćini odigrali 1:1 protiv Fluminensea i tako pali u Seriju B. Izazvalo je to velike nerede na stadionu na kojem su domaći navijači krenuli u krvavi obračun rušeći i trgajući sve što im se pritom našlo na putu. Napadnuti su suci utakmice, a teško ozlijeđen i jedan policajac kojeg je bez svijesti u bolnicu odvezao helikopter koji se spustio na sam travnjak.

Na jednoj od fotografija vidljivo je da policajac u panici pokušava aktivirati dugu cijev.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara