VIDEO Maradona jedva hoda, njegov doktor tvrdi: Mora ugraditi proteze

VIDEO Maradona jedva hoda, njegov doktor tvrdi: Mora ugraditi proteze
Foto: YouTube (screenshot)

ZDRAVSTVENO stanje Diega Armanda Maradona i više je nego zabrinjavajuće, javljaju argentinski i meksički mediji.

Prema tvrdnjama Germana Ochoe, kolumbijskog liječnika koji već petnaestak godina skrbi o Maradoninom zdravlju, jedan od ponajboljih nogometaša svih vremena pati od artroze. Kronične i progresivne degenerativne bolesti zglobova kojoj je osnovni uzrok propadanje zglobne hrskavice.

"Maradona trpi ozbiljan osteoartritis u oba koljena. Uopće nema hrskavicu i kosti stalno dodiruju jedna drugu", pojasnio je German Ochoa i upozorio:

"Osteoartritis predstavlja ozbiljan problem. Uzrokuje snažnu bol, otekline i poteškoće dok se čovjek kreće. Naročito ako trči i skače. Bolest nije izlječiva i Maradona je svjestan kako će u oba koljena morati ugraditi proteze da bi mogao nesmetano hodati. Druge solucije ne postoje".

Meksički mediji potaknuli su priču o Maradoninom zdravstvenom stanju nakon što su objavili videomaterijal u kojem je vidljivo kako se Argentinac otežano kreće i kako je bolest s godinama uznapredovala.

Diego Armando Maradona igračku je karijeru obilježio nastupima za argentinsku reprezentaciju, Argentinos Juniorse, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell's. Umirovio se 1997. godine. Trenutačno je trener meksičkog drugoligaša Dorados de Sinaloe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara