Video: Oprašta se velikan s brčićima - Krajem mjeseca kraj karijere Adama Malysza!

Foto: AFP

POLJAK Adam Malysz, 33-godišnji skijaš-skakač i jedan od najboljih u svom sportu svih vremena, najavio je povlačenje na kraju ove sezone.

Nakon što je osvojio 11. mjesto na natjecanju na velikoj skakaonici na Svjetskom prvenstvu u Oslu, Malysz je pred kamerama poljske državne televizije priopćio vijest koja će njegove mnogobrojna navijače zacijelo podosta rastužiti.

"Teško mi je svojim fanovima to reći, ali moram. Na kraju sezone odlazim, to je odluka koja se već dugo kuha u meni. Posljednji puta ću skakati u svojoj zemlji, u Zakopanima 26. ožujka", rekao je Malysz, skijaš-skakač sa 39 pobjeda i ukupno 91 pobjedničkim postoljem u Svjetskom kupu.

Četiri puta osvajao je Svjetski kup u ukupnom poretku, 2001., 2002., 2003, i 2007. godine. Osvojio je četiri zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju na svjetskim prvenstvima, bio je pobjednik Novogodišnje turneje 4 skakaonice 2001. godine. Jedino što nedostaje njegovoj velikoj karijeri jest olimpijsko zlato. Ima tri srebrne i jednu brončanu medalju s Igara. Srebro i broncu osvojio je 2002. u Salt Lake Cityju, a dva srebra lani u Vancouveru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara