Video: Otvoren Eurobasket - Grčka se poigrala s Makedonijom, Rusija svladala Latviju

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

U POLJSKOJ je počelo Europsko košarkaško prvenstvo, a pobjedama su ga otvorili Grčka i Rusija. Grci su se poigrali s Makedonijom (86:54), dok je Rusija nešto teže svladala Latviju (81:68).

Iako na prvenstvu igraju bez dva ponajbolja igrača novijeg doba (Diamantidisa i Papaloukasa), Grčka nije imala nikakvih problema protiv susjeda iz Makedonije.

Odmah na startu, predvođeni nezaustavljivim Spanoulisom (17 poena, četiri skoka i tri asistencije) Grci su se odvojili na petnaestak razlike čime su izbjegli bilo kakvu neugodnost u nastavku ogleda. Rutinski su držali suparnika na rezultatskoj distanci i cijela utakmica je nakon toga postala predvidljiva i mlakog ritma.

Osim Spanoulisa kod Grka su dobar dojam još ostavili Bourousis sa 11 poena i osam skokova, te Calathes sa četiri poena, tri skoka i pet asistencija. Najbolji je kod Makedonaca bio Jeremiah Massey sa 12 poena i Todor Gečevski sa devet poena i šest skokova.

Latvija je četiri minute prije kraja protiv Rusije imala minimalan zaostatak (65:64), ali je priča okončana sa jedanaest ruskih poena zaredom i konačnom pobjedom 81:68.

McCarthy je sa 24 poena bio najbolji strijelac kod Rusa, uz devet skokova, dok je Sergej Bikov dodao 22. Latviju je predvodio vremešni centar Kaspars Kambala sa 22 poena.

Eurobasket, rezultati:

Skupina A

Grčka - Makedonija 86:54

Hrvatska - Izrael (kasnije)

Redoslijed: 1. Grčka 1-0, 2. Hrvatska 0-0, 3. Izrael 0-0, 4. Makedonija 0-1.

Skupina B:

Rusija - Latvija 81-68

Francuska - Njemačka (kasnije)

Redoslijed: 1. Rusija 1-0, 2. Francuska 0-0, 3. Njemačka 0-0, 4. Latvija 0-1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara