Video - Pantelić: Sulejmani je pod ogromnim pritiskom, pomažem mu koliko mogu

Tekst: T.T.
Foto: AFP


SRPSKI nogometaš Ajaxa Marko Pantelić pričao je za list Parool o navikavanju na novu sredinu, budući da mu je ovo prva sezona u Ajaxu. Na početku sezone nije pokupio simpatije navijača. Oscilirao je kao cijela momčad, no tvrdi da zbog toga nije zabrinut.


Protiv Dinama u Amsterdam Areni Pantelić će krenuti u udarnom sastavu, a trener Martin Jol vjeruje da će u vršku napada s Miralemom Sulejmanijem napraviti velike probleme Modrima.

"Nemam problema sa samopouzdanjem, opušteno ulazim u utakmice i rijetko sam nervozan. Posljednji put osjećao sam nervozu prilikom utakmice Srbija-Francuska zato jer sam bio na tribini i nisam mogao pomoći momčadi", odgovorio je Pantelić na kritike navijača i nekih novinara da je njegov problem nedostatak samopouzdanja.

U nekim utakmicama koje Ajax nije odigrao dobro, prozivali su ga kao jednog od krivaca, no Pantelić ne brine. U tim utakmicama cijela momčad odigrala je lošije, a Pantelić vjeruje da će se to promijeniti kako odmiče sezona. Dignute glave i kad ide lošije, Pantelić je zaslužio povjerenje trenera Jola. Sad mu želi uzvratiti na travnjaku.

"Ja sam igrač od kojeg se očekuje da proslijedi ključnu loptu, ne obazirem se na kritike onih koji tvrde da to ne mogu. Osjećam igru i spreman sam to pokazati na terenu", govori Pantelić, koji je izdvojio nekoliko riječi o sunarodnjaku Miralemu Sulejmaniju.

"Miki je, da kažem, slobodan u glavi. Na njega se stalno vrši nekakav pritisak. Govori mu se: Moraš ovo, moraš ono, zbog toga smo te toliko platili. S takvim pritiskom momku od 20 godina nije lako ni preći ulicu. Da bi igrao najbolje što može mora biti rasterećen, a ja tu pokušavam pomoći", rekao je Pantelić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara