Video: Povratak na mjesto sreće - Mandžukić je u Areni postao igrač, a danas je Dinamov "Pršo"

Tekst: Z.A.
Foto: AFP

OČI Dinamovih navijača večeras će biti uprte u jednog igrača. Svaka čast Badelju, Moralesu, Sammiru, ali samo on je pojedinac koji u nogama ima europsko proljeće.

> Video - Dinamo je Ajaxova crna mačka

> Kladionice ne vjeruju Dinamu, koeficijent na pobjedu do 8.00

> Jol: Bez modrića i Ćorluke ovo je neki drugi Dinamo

Prije dvije godine i 18 dana, dokazao je kako "kada hoće" sam može katapultirati momčad u veliko natjecanje: Dinamo je u prvoj, zagrebačkoj utakmici 1. kola Kupa Uefa igrao očajno i izgubio (0:1). Pred uzvrat u Amsterdamu već je bio prežaljen, ali ukazao se Mandžukić, zahvaljujući kojem su Modri otišli u skupinu Kupa Uefe a aerodromski striptiz Zdravka Mamića u povijest.

Mandžukić danas asistira, zabija, uklizava, razigrava suigrače i razvlači suparnike i iako njegova igra (mnogo promašaja) i karakter (bezrazložni kartoni zbog prepirki sa sucima) nisu bez mana, Ajaxov trener Martin Jol ne pretjeruje kada poručuje da mu je "neznatno manje drag" od Olića, kojeg je trenirao u HSV-u.

Mandžukić je Areni zasjenio Huntelaara ali za razliku od njega, nakon toga nije igrao za Real i Milan

Dinamo je nakon produžetaka pobijedio 3:2, a Mandžo je postigao dva gola i izborio jedanaesterac iz kojeg je poentirao Modrić. Potpuno je te večeri zasjenio razvikanog Klasa Jana Huntelaara, koji je doduše utrpao dva utješna gola za konačan rezultat nakon što je Dinamo vodio 3:0.

Međutim, Huntelaar se godinu i dva mjeseca nakon poraza u dvoboju s Mandžukićem prodao u Real za 20 milijuna eura, dok je Dinamov napadač na vlastitu žalost i dalje ostao "zarobljen" u maksimirskom zlatnom kavezu, a izgledni odlazak u Werder koji je nudio deetak milijuna eura, spriječio je megalomansko visoko postavljeni odštetni zahtjev.

Nitko za Mandžukića nije htio iskrcati 15 milijuna i eto ga dvije godine poslije amsterdamskog trijumfa na istom mjestu i u istom dresu, samo što je sada njemu i Dinamu ljestvica postavljena više: on više ne lovi afirmaciju - sada je etabliran igrač i reprezentativni džoker (a Olićevim odlaskom i prvi izbor) i lovi bogatog kupca, dok klub više ne sniva Ligu Uefe nego barem europsku veljaču, ako već ne proljeće.

Tamo će međutim, najvjerojatnije morati bez Mandžukića, jer njega će i večeras gledati stari obožavatelji iz Werdera, a tu su i zainteresirani klubovi iz Premiershipa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara