Video: Presudio Amerikancima, ali i sebi: Malijac se vraća kući?

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

MARTIN ROGERS, reporter američkog web-portala Yahoo! Sports, ima informaciju da će Međunarodna nogometna federacija (FIFA) isključiti malijskog suca Komana Coulibalyja s ostatka SP-a.

Riječ je o sucu koji je s katastrofalnim pogreškama sudio utakmicu drugog kola skupine C između Sjedinjenih Američkih Država i Slovenije (2:2). Najočitije je pogriješio u sudačkoj nadoknadi poništivši iz samo njemu znanih razloga regularan gol Amerikanaca direktno time utjecavši na ishod utakmice.

Neimenovani izvor, visokopozicioniran u FIFA-inoj sudačkoj komisiji, potvrdio je za Yahoo! Sports da će Komisija tijekom subote analizirati suđenje malijca, te da bi nakon toga Afrikanac mogao biti poslan kući bez prilike da sudi ijednu drugu utakmicu u Južnoj Africi.

"Ispostavi li se da bilo koji sudac ozbiljno pogriješi, posebno u slučaju da tom pogreškom izravno utječe na rezultat, njegovo iduće regrutiranje za mjesto glavnog suca utakmice SP-a postaje prilično nevjerojatno", spomenuo je neimenovani dužnosnik istaknuvši da FIFA u Južnoafričkoj Republici nastoji održavati standard suđenja na maksimalnoj razini.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara