Video - Reja: Sudačke greške se događaju, ali nije dobro ako se ponavljaju; nismo glupi

Tekst: V.B.
Foto: Hajduk.hr

TRENER Hajduka Edoardo Reja bio je zadovoljan bodom u Vinkovcima kada je podvukao sve. Bio je tu cijeli niz nesretnih okolnosti, a Splićane mora radovati što ni četvrtu prvenstvenu utakmicu u nizu nisu primili gol, čak ni kada su imali igrača manje gotovo cijelu utakmicu.

"Kada pogledate formu Cibalije i njene rezultate na domaćem terenu, zatim činjenicu da smo gotovo cijelu utakmicu igrali s igračem manje, da zadovoljan sam bodom iz Vinkovaca. Zadovoljan sam također angažmanom, htijenjem i trudom igrača, međutim nisam zadovoljan igrom u tehničkom pogledu", rekao je u uvodu jutrošnje press konferencije Edoardo Reja.

"S druge strane, imali smo jednog protivnika koji je vrlo agresivan i koji nam je ostavljao vrlo malo prostora, ali kako opet nismo primili gol moram biti dijelom zadovoljan", dodao je Reja.

"Treba priznati da nismo u idealnoj kondicijskoj spremi"

Reja priznaje kako momčad Hajduka nije u idealnoj fizičkoj spremi, ali da to nije opravdanje za posrtanje. Ipak, treba uzeti u obzir da Splićanima nedostaje nekoliko važnih igrača te da već neko vrijeme praktički igraju bez pravog napadača, uslijed čega je u špici prisiljen igrati Anas koji se tu ne snalazi baš najbolje.

"Znate, s obzirom da smo imali Kup utakmicu u srijedu gdje smo si uspjeli zakomplicirati život i dodatno se izmoriti, u Vinkovcima sam bio prisiljen mijenjati, jer moramo bit iskreni i priznati da nismo u sjajnoj fizičkoj spremi. Naravno sve ovo ne može biti opravdanje za to što nismo protekli vikend osvojili sva tri boda", istaknuo je talijanski strateg.

"Anasa sam zamijenio Tičinovićem i on je recimo bio žrtva nakon isključenja Skoke. Naime, nakon što smo ostali bez Skoke Ibričića samo povukao nazad, a on je ostao jedini igrač u špici. Pošto nije napadač nije se uspio snaći pa sam bio primoran uvesti Tičinovića, koji je zaigrao u sredini, dok sam Ibričića gurnuo naprijed. Ipak je on jači igrač koji može zadržati loptu i koji na koncu može puno kvalitetnije odigrati u napadu", objasnio je Reja.

"Nisam tražio da mi dovedu Darija Šimića"

Suđenje smatra djelomično problematičnim, međutim ističe kako isto nikada neće koristiti kako bi opravdao lošu igru ili rezultate momčadi.

"Nikada se suđenjem ne služim kao isprikom za posrtanje u nekoj utakmici ili poraz, ali realnost je da suci griješe. Naime, da se Domagoj Vučkov u Vinkovcima držao kriterija koji je započeo od Skoke, mogao je podijeliti kartone još nekolicini gostujućih igrača i u pravo je to najveći problem s kojim se susrećemo, neujednačeni kriterij. Greške se događaju, naravno, ali nije dobro ako se one ponavljaju. Kako se kaže u Italiji: "Nismo glupi.", izrecitirao je Talijan na klupi Hajduka.

Na koncu je prokomentirao i jučerašnje natpise kako je tražio da mu u Hajduk dovedu Darija Šimića: "Ne, iskreno nisam tražio da dovedu Šimića u Hajduk. Kada su me pitali o njemu izrazio sam ze riječima hvale, ali tako bi se izrazio i o bilo kojem drugom kvalitetnom igraču", za kraj će Reja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara