Video - Reljić najavio svoj veliki UFC povratak: Doktori su mi rekli da se više nikada neću boriti!

Video - Reljić najavio svoj veliki UFC povratak: Doktori su mi rekli da se više nikada neću boriti!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Profightstore

ZA OVAJ sport mladi i perspektivni Zadranin Goran Reljić, kojeg se često nazivalo nasljednikom Cro Copa, u subotu se napokon vraća u UFC-ov oktogon. Nakon što je u svojoj premijernoj borbi koja se dogodila još u svibnju 2008. spektakularno pobijedio Wilsona Gouveiju zaradivši pritom i bonus za borbu večeri, Reljić je pretrpio tešku ozljedu leđa zbog koje mu je i cijela karijera visila neko vrijeme. No, uporni 26-godišnjak dokazao je svima, pa i doktorima, da su bili u krivu i u subotu će u Areni u Sydneyju stati nasuprot C. B. Dollawayja.

"Dokazao sam doktorima da su u krivu"

"Imao sam stvarno dugu pauzu zbog ozljede i operacije leđa, ali sam imao i nekih drugih problema u životu. Sada je sve u redu i ponovno sam spreman. U posljednje vrijeme sam odradio dosta fizikalne terapije i tijelo sam ponovno doveo u optimalno stanje. Doktori su mi rekli da se nikada više neću boriti, no ja volim ljudima dokazivati da su bili u krivu. Evo me natrag i ne mogu dočekati da stupim ponovno u oktogon", izjavio je Reljić u razgovoru za Sherdog koji je s njim napravio intervju u Sydneyju.

"Rekao sam doktorima da ću im pokazati za što sam sve sposoban. Pokazat ću im da se mogu vratiti profesionalnom sportu i to sam im rekao u lice. Na koncu sam i uspio. Pogledajte gdje sam sada. Opet sam u kavezu, opet se osjećam odlično. Imam puno samopouzdanja i vjere u sebe. Ja nikada ne odustajem", dodaje Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba raditi na svemu"

Nakon što je Gouveiju pobijedio "njegovim" oružjem, odnosno stojkom, Reljić je dokazao kako osim odlične baze u BJJ-u ima i moć u svojim šakama.

"Nakon prve borbe u UFC-u, ljudi su mislili da sam borac koji preferira stojku. No, to nije istina, ja sam 'grappler', dolazim iz BJJ-a. U posljednje vrijeme sam radio i dosta hrvanja. Općenito smatram da borac mora biti potkovan u svakom segmentu. Nikada ne možeš reći ide mi stojka, pa raditi samo parter, ili obrnuto. Moraš se konstantno poboljšavati u svemu", objašnjava Zadranin.

Reljić je na koncu rekao nekoliko riječi i o svom protivniku.

"C. B. je sjajan borac, odličan je hrvač i ima solidne kvalitete u stojci. Voli miksati tijekom borbe, stoga smatram da će publika biti zadovoljna našom borbom. Svi će dobiti ono što su očekivali", zaključuje Reljić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara