Video: Rudy Fernandez za All star priprema zakucavanje u stilu Pelea i Jordana

ZAKUCAVANJE u nogometnom stilu? Nije nemoguće, ako je potez nogama samo dio spektakla. Rudy Fernandez iz Portlanda smislio je osebujno zakucavanje za All Stars u Phoenixu, koje spaja nogometnu i košarkašku vještinu.

Svojoj je točki nadjenuo naziv "Djalminhino zakucavanje", po brazilskom nogometašu poznatom po prebacivanju lopte petom odozada prema naprijed, preko glave.

Fernandez zadnjih tjedana uvježbava sljedeće: zatrčati se prema lopti položenoj na parket, jednim je stopalom lagano podići na petu drugog stopala i izbaciti je visoko preko glave, iznad koša. I tek tada na scenu stupa košarkaško umijeće - zakucavanje "nabačene" lopte u koš.

U razgovoru za As, Fernandez je priznao da mu neće biti lako izvesti taj trik na All Starsu 14. veljače:

"Stalno to uvježbavam, ali mi je jasno da je to teško realizirati. Zasad mi to uspijeva u tri od deset pokušaja".

Ako ne bude zadovoljan sa stupnjem pripremljenosti, izvest će nešto drugo.

"Spremam i zamjenski trik. Ako ne izvedem "Djalminhino zakucavanje", napravit ću nešto drugo što će također iznenaditi publiku.

Djalminha je na prijelazu devedesetih i dvijetisućitih igrao u Deportivu iz La Corune i nekoliko puta na utakmicama dodao suigračima loptu na taj način, dižući loptu s tla petom. Rudy nije prvi koji se dosjetio primijeniti Djalminhin potez, jer ga je preduhitrio Dominikanac Orlando Sanchez.

Kad su u Deportivu čuli da Rudy želi odati počast njihovom bivšem nogometašu, poslali su mu u Portland plavo-bijelu prugastu majicu.

"Već tjedan dana nisam u Portlandu pa ne znam je li mi stigla. U svakom slučaju zahvaljujem Deportivu na ovom detalju, ali NBA ne dopušta nošenje majica drugih klubova".

Osim što će nastupiti na natjecanju u zakucavanju, Fernandez će zaigrati i na utakmici debitanata u NBA ligi - velik uspjeh za Europljana u njegovoj prvoj sezoni s druge strane Atlantika.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara