Video: Sarajlije za vrijeme utakmice Hrvatske i Turske uzvikivali "Ubij ustaše"

NAKON utakmice Hrvatske i Turske se ratovalo na ulicama mnogih gradova BiH jer je većina Bošnjaka navijala za Tursku. U Sarajevu, za razliku od mnogih gradova, nije bilo nereda, ozlijeđenih i uhićenih navijača, ali se pobjeda Turske slavila žestoko.

Do kasno u noć su se mogle čuti sirene automobila, pucnjave petardi te vatromet, a promet je bio u potpunom kolapsu. Da su i tamo strasti Bošnjaka bile uzavrele pokazuje video gdje se vide Bošnjaci kako slave hrvatske promašaje penala skandirajući "Gazi ustaše" te "Ubij ustaše". U trenucima dok Turci zabijaju golove dolazi do frenetičnog oduševljenja i slavlja.

Podsjetimo, skupina od dvadesetak huligana izazvala je nerede na mostarskim ulicama nakon ove utakmice. Huligani su u svom pohodu po Mostaru palili kontejnere i razbijali izloge trgovina. Specijalci su morali upotrijebiti i suzavac, kao i oklopno vozilo. U okršaju s njima je ozlijeđen najmanje jedan policajac i demolirano je jedno službeno policijsko vozilo. U Mostaru je lakše ozlijeđeno čak 16 policajaca, a privedeno 16 maloljetnika.

Neredi od Stoca do Novog Travnika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Stocu su ozlijeđena tri policajca, a privedeno je osam osoba. U Čitluku je ozlijeđena jedna osoba, a četiri su privedene. U Čapljini je povrijeđen jedan policajac, a pet osoba, od kojih četiri maloljetne, su privedene. U Neumu je oštećeno devet vozila. Većina izgrednika bili su alkoholizirani maloljetnici. I u Žepču su zabilježeni manji incidenti. U sukobu navijačkih skupina dvije osobe su lakše ozlijeđene, a oštećeno je šest vozila.

Nešto mirnije bilo je u mjestima Srednjobosanskog kantona. U Novom Travniku je jedna osoba teže ozlijeđena, ali unutar navijačke grupe. U Vitezu, Bugojnom, Travniku i Novom Travniku razbijeno je nekoliko stakala na ugostiteljskim objektima i pošti. Na području ovoga kantona bilo je angažirano oko 700 policajaca.

D.M.
Foto: print screen

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara