KOŠARKA

VIDEO Simon: Žurio sam u Hrvatsku na turnir i stigao na Dinamovu utakmicu

VIDEO Simon: Žurio sam u Hrvatsku na turnir i stigao na Dinamovu utakmicu
Foto: Pixsell

HRVATSKI reprezentativac Kruno Simon jedna je od zvijezda košarkaškog turnira Zadar Basketball Tournament koji se u Višnjiku igra do subote 21. rujna.

Njegov Efes Pilsen stigao je na jaki turnir na kojem igraju još Zadar, Himki i berlinska Alba. Efes je u prve dvije utakmice pobijedio Zadar 100:81 te Khimki 66:64, a u subotu će igrati protiv Albe.

"Ja sam rođen 1985. godine kad je Krešo Ćosić već završio igračku karijeru, ali on je legenda i o njemu sam jako puno slušao. Velika mi je čast biti na ovom turniru koji se igra u dvorani koja nosi njegovo ime", rekao je Simon koji živi u Istanbulu sa suprugom i dvoje djece.

"Meni je uvijek užitak doći u Hrvatsku. Iako Zadar nije moj rodni Zagreb, ovo je moja zemlja. Po dolasku u Zagreb, na moju veliku radost, stigao sam pogledati Dinamovu utakmicu protiv Atalante", dodao je Simon.

On će biti i na Kids Dayu zadarskog turnira koji će se održati u subotu od 11 do 14 sati na Forumu.

"Ja sam oduvijek bio zaluđen sportom, ali u moje vrijeme smo puno više bili u parku. Na žalost, došlo je vrijeme u kojem se mladi sve manje bave sportom pa ih ja ovim putem pozivam da izađu van i uzmu loptu jer smo svi mi tako nekako počeli. Bilo koji oblik igre je puno zdraviji od ostajanja u kući na kompjutoru ili mobitelu", poručio je Simon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara