Video - Sveto ime Šime: Modrić mi je dao savjet karijere "Zaboravi izlaske po Zagrebu"

Video - Sveto ime Šime: Modrić mi je dao savjet karijere "Zaboravi izlaske po Zagrebu"

Razgovarao: Zvonko Alač
Foto i Video; Tomislav Brdjanović


ŠIME VRSALJKO, 17-godišnji desni bočni i predvodnik najnovijeg Modrog vala, predstavlja se Indexovoj publici kao mladić prilično zrelog razmišljanja.

Bio je bez konkurencije apsolutni hit Dinamovih turskih priprema, gdje je svojim energičnim nastupima i liderskom crtom natjerao Jurčića da Etta i Tomečaka posjedne na klupu, dok je u vatru gurnut skoro pa golobradi (lice mu ipak krasi trodnevna tinejdžerska bradica) Vrsaljko koji, ako je suditi po novinskim natpisima, opasno prijeti nastaviti plodnu zadarsku lozu u Dinamovoj svlačionici, za koju se činilo da će uvenuti odlaskom Luke Modrića.

"Živio sam u domu i bio podstanar po svim kvartovima"


Šime nam je otkrio da mu je upravo susjed iz zavičaja i današnji motor Tottenhama i hrvatske reprezentacije otkrio koji je jedini način da napravi karijeru u surovom okružju nogometnog profesionalizma, u koji je Šime bačen još kao 14-godišnji dječak, kada je iz Zadra došao u Zagreb.

Dok bi se mnogi njegovi vršnjaci slomili i vratili pod roditeljske skute, Šime se potucao od učeničkog doma preko podstanarskih smještaja diljem Zagreba, čvrsto odlučan u tome da uspije (preskočili smo već preeksploatiranu priču kako si je sam prao rublje i glačao košulje).Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije ga prala nostalgija za "Svetim Donatom i Kalelargom", ali uspio je i ne pokleknuti pred hedonističkim užicima koji se u izobilju nude mladim i popularnim nogometašima u Zagrebu dok je odrađivao juniorski staž. Danas, kada je na putu pune afirmacije, sam kaže: "Nemam vremena za izlaske jer vrijeme većinom provodim trenirajući".

"Na igrače podviknem i raspoređujem ih na terenu jer imam lidersku crtu i u tome me podržavaju stariji igrači"

Pored takve zrelosti, nije čudno da se Šime i u tako nježnoj dobi nameće kao vođa, pa se zna zaigrati i na terenu raspoređivati starije i etabliranije suigrače.

"Imam tu crtu, ali u tome ne vidim ništa loše, jer u igru se unosim potpuno i želim što je moguće više pridonijeti da momčad igra što bolje."

Iskusan je Šime iako je u HNL-u odradio tek jednu polusezonu za Dinamovu ispostavu Lokomotivu, pa će na pitanje "Jesi li u djetinjstvu bio hajdukovac?" lakonski odgovoriti "Ne bih to svodio na navijačku priču"."Promoviranja po medijima nemaju smisla, trebamo se dokazati od najmlađih reprezentacija do Dinama"

Pisali smo već o neukusnom reprezentativnom forsiranju pojedinih novinara koji prate Dinamo i koji su Bilića već riješili svih briga oko selekcije za nadolazeće kvalifikacije jer, prema njihovim ekspertizama, samo treba u prvu momčad presaditi sve Dinamove tinejdžere i "mlađe punoljetnike".

Vrsaljko ne želi te darove, jer naravno da mu je krajnji cilj i najveća čast igrati u reprezentaciji, ali "mi se svi moramo dokazati od U-17, U-19 do U-21 i Dinama kako bismo izborili mjesto u seniorskoj reprezentaciji".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara