BH. NOGOMET

VIDEO Urnebesan govor bh. trenera: "Šefe, on je ljevak! Marš na lijevo krilo"

VIDEO Urnebesan govor bh. trenera: "Šefe, on je ljevak! Marš na lijevo krilo"
Screenshot: Facebook

LEGENDARNI bosanskohercegovački trener Alija Braco Hadžiosmanović, sada trener Vrbanjuše, danas je prije derbija protiv Vratnika ponovno imao govor za pamćenje, po kakvima je poznat u Bosni i Hercegovini. U pitanju je susret u okviru Prve lige Kantona Sarajeva koji je na kraju završen bez golova.

Legendarni Braco je na svom Facebook profilu objavio video na kojem se vidi kako raspoređuje formaciju pred utakmicu s Vratnikom. 

Očito je Braco danas na raspolaganju imao neke igrače koji prvi put igraju pod njegovim vodstvom pa mu je bila potrebna pomoć iskusnijih igrača kada je pravio formaciju. Oni su mu objasnili tko je bolji kojom nogom pa je on na temelju toga rasporedio igrače. 

Savjeti nisu upalili

Njegove ideje očito se nisu prelile na teren pa je susret završen 0:0, a nakon utakmice Braco je prije svega napao suce.

"Vrbanjuša je bila kvalitetnija. Imali smo 80 posto igru u rukama. Imali smo 20 do 30 šansi. Sudac je tendenciozno navijao... Ne želim reći za koga, ali skratio je vrijeme. Trebao je produžiti još deset minuta, a on je odmah svirao kraj", rekao je Braco za SportSport.ba nakon meča.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara