Vidović nakon plasmana u drugu vožnju: ''Napast ću što više pozicije''

Vidović nakon plasmana u drugu vožnju: ''Napast ću što više pozicije''
Foto: Pixsell

NA SLJEMENU je oko 13:30 okončana prva vožnja muške slalomske utrke u sklopu Snježne kraljice. Druga je vožnja na rasporedu u 15:30.

Kao vodeći trojac u drugi natjecateljski krug plasirali su se Austrijanci Marco Schwarz (51:80), Marcel Hirscher (52:17) i Manuel Feller (52:22).

Hrvatska će imati čak tri predstavnika. Elias Kolega (53:44), Istok Rodeš (53:53) i Matej Vidović (53:78) izborili su završnicu.

Premda se kvalificirao u daljnji krug, Matej Vidović nije bio fasciniran svojim nastupom i vremenom.

"Nisam zadovoljan. Dojma sam da sam mogao i bolje. Nisam uspio nametnuti ritam kojem sam težio", priznao je nakon prve vožnje.

Sljemensku stazu opisao je kao perfektnu.

"Staza je jednostavna, ma izvrsna. Dobro drži."

Hrvatska s tri predstavnika napada postolje na kojem se u povijesti Snježne kraljice našao tek Ivica Kostelić (triput drugo mjesto, 2008., 2009. i 2011., te jednom treće 2012. godine).

"Veliki podvig, ali moramo ostati fokusirani", kratko, ali jasno poručio je Matej Vidović.

Vidovićev plan za drugu vožnju zvuči jednostavno.

"Pokušat ću napasti što viši plasman. Bit će mi potrebna mirnoća. Naravno, sigurnost prije svega", zaključio je pred drugu vožnju koja je zakazana za 15:30 na Crvenom spustu.

Filip Zubčić (54:80), Leon Nikić (1:05.13) i Samuel Kolega (diskvalifikacija) nisu se uspjeli kvalificirati u drugi krug natjecanja.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara