HAJDUK

Više od 300 djece "živjelo Hajduk", uručena nagrada najboljem igraču

Više od 300 djece "živjelo Hajduk", uručena nagrada najboljem igraču
Naš Hajduk

VIŠE od 300 djece sudjelovalo je u manifestaciji "Živimo Hajduk".

U sklopu druženja na Poljudu održana je i dodjela priznanja najboljem igraču Hajduka u protekloj sezoni po izboru članova, a ono je otišlo u ruke Darku Nejašmiću. Priznanje mu je uručio tajnik Našeg Hajduka Luka Domikulić, a ovo je treća godina u nizu u kojoj članovi ocjenjuju najbolje igrače Bilih.

Manifestacija je nastavljena programom na Rivi, gdje su građani imali priliku isprobati sportove poput veslanja, ragbija, košarke, nogometa i atletike. Također, kako bi osvijestili ljude o potrebama sportaša s invaliditetom, prikazana je simulacija sporta za slijepe i slabovidne osobe. Program je zaključen na Poljudu, gdje su studenti Kineziološkog fakulteta u Splitu vodili trening selekcije Otvorene škole Hajduka, u kojem su svoja teorijska saznanja imali prilike isprobati u praksi. Uz to je uz nadzor profesora Marka Ercega i Ante Rađe putem posebnih uređaja mladim nogometašima praćena srčana aktivnost kako bi se što bolje mogla dozirati opterećenja.

"Ova manifestacija potiče na bavljenje sportom koje sve više izostaje, a u sklopu projekta nastojimo osvijestiti i utjecati na ljude da budu aktivniji. Hajduk je idealan medij za prenošenje takvih poruka, a brojna hajdučka zajednica rado sudjeluje", rekao je dizajner metodologije na projektu “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja” Tomislav Mikulić, istaknuvši kako su sve aktivnosti manifestacije “Živimo Hajduk” rezultat sjajne suradnje s Kineziološkim fakultetom u Splitu, UniSportom i Otvorenom školom Hajduk.

Sportski dio aktivnosti provodi se u sklopu EU projekta “Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja”, uz sudjelovanje Kineziološkog fakulteta u Splitu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara