VIŠE OD 4.000 TRKAČA NA KROSU "SPORTSKIH NOVOSTI"

Više od četiri tisuće učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz čitave Hrvatske, te studenata zagrebačkih fakuleta nastupilo je danas na tradicionalnom Krosu "Sportskih novosti" na ŠRC Jarun.

U konkurenciji učenica petih razreda osnovnih škola na stazi od 1.000 metara najbrža je bila Maja Pačarić iz OŠ "Josip Kozarac" iz Semejaca, dok je u ekipnom poretku prvo mjesto osvojila OŠ "Josipa Lovretića" iz Otoka. U istoj kategoriji u konkurtenciji učenika najbrži je bio Domagoj Mamić iz zagrebačke OŠ "AG Matoš", dok je ekipna pobjeda također ostala u zagrebu i pripala je učenicima OŠ "MJ Zagorka".

U konkurenciji učenica šestih razreda prva je bila Suzana Jurić iz OŠ "Josipa Lovretića" iz Otoka kojoj je pripalo i prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji. Kod učenika najbrži je bio Antun Horvath iz OŠ "Josip Kozarac" iz Semejaca, a ekipna pobjeda pripala je ponovno OŠ "Josipa Lovretića".

U konkurenciji učenica sedmih razreda na stazi 1.500 metara najbrža je bila Josipa Horvath iz Semejaca, a ekipna pobjeda pripala je učenicama OŠ "AB Šimića" iz Zagreba. Najbrži učenik sedmih razreda na stazi od 2.000 metara bio je Antonio Weingartner iz OŠ "Antuna Mihanovića" iz Zagreba, dok je ekipna pobjeda ponovno otišla OŠ "Josipa Lovretića" iz Otoka koja koja je najbolja bila i u konkurenciji učenica osmih razreda gdje je prvo mjesto pripalo Mirjani Grbavici iz istoimene škole.

Učenici osmih razreda trčali su na stazi od 2.000 metara, anajbrži je bio Zvonimir Škarec iz OŠ "Bisag", dok je ekipna pobjeda pripala OŠ "Brezovica".

U konkurenciji učenica prvih i drugih razreda srednjih škola na stazi od 1.500 metara najbrža je bila Katarina Pažur iz Varaždinske gimnazije kojoj je pripala i ekipna pobjeda. Učenici prvih i drugih razreda srednjih škola trčali su na stazi od 2.000 metara, a prvo mjesto osvojio je Matej Buhač iz vinkovačke gimnazije "Matije Antuna Reljkovića" kojoj je pripala i ekipna pobjeda.

U konkurenciji učenica trećih i četvrtih razreda na stazi 1.500 metara prvo je mjesto osvojila Mirjana Šimek iz 5. zagrebačke gimnazije, dok su ekipno najuspješnije bile učenice Osječke gimnazije. Kod učenika trećih i četvrtih razreda na 2.000 metara prvo mjesto osvojio je Dalibor Panić iz osječke Elektrotehničke i prometne škole, dok je ekipno prvo mjesto pripalo Tehničkoj školi iz Požege.

U ukupnom poretku osnovnih škola u muškoj i ženskoj konkurenciji uvjerljivo prvo mjesto osvojili su mladi trkači iz OŠ "Josipa Lovretića" iz Otoka.

Po prvi put na Krosu "Sportskih novosti" nastupili su i studenti zagrebačkih fakulteta. U konkurenciji studentica na stazi od 1.500 metara prvo mjesto osvojila Danijela Cvetković sa Pravnog fakulteta, dok je na stazi od 2.000 metara u konkurenciji studenata najbrži bio Slavko Petrović s Kineziološkog fakulteta.

(Hina) zm ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara