Više od 500 jedriličara iz cijelog svijeta na putu prema Hrvatskoj

Više od 500 jedriličara iz cijelog svijeta na putu prema Hrvatskoj
Foto: Lions regata

VIŠE od 500 jedriličara Lionsa iz dalekog Japana te Njemačke, Estonije, Albanije, Švedske i brojnih drugih europskih zemalja krenulo je prema Hrvatskoj.

Brojne gospodarstvenike, liječnike, biznismene, poduzetnike i uspješne ljude iz mnogih drugih djelatnosti s različitih strana svijeta u Hrvatsku dovodi zajednička ljubav prema jedrenju, ali i pomaganju onima kojima je to najpotrebnije. Oni će ovog tjedna, u organizaciji Lions Distrikta 126 Hrvatska, od 24. do 27. travnja sudjelovati na najvećoj Lions regati na svijetu "Jedrima protiv droge".

Ukupno 50 posada u četvrtak, 25. travnja isplovit će iz murterske Marine Hramina te plovidbom kornatskim arhipelagom u svijet poslati nezamislivu reklamu i najljepšu razglednicu Hrvatske u znaku sportskog druženja, zajedništva i međusobnog pomaganja.

Uz natjecateljski dio, sudionike očekuju i zabavne aktivnosti poput prezentacije jela iz krajeva odakle dolaze sudionici, kostimiranja brodskih posada, plesa, pjesme i veselog druženja. U suradnji i uz svesrdnu pomoć Općine Murter Kornati, Turističke zajednice grada Murtera i lokalnih privrednika, na 21. Lions Regati "Jedrima protiv droge" predstavit će se i lokalni ugostitelji, vinari i OPG-ovi.

Tradicionalna humanitarna regata "Jedrima protiv droge" pravi je simbol prevencije protiv droge i pomaganja potrebitima, a za 21 godinu prikupljeno je više od 2,000.000 kuna i financirano 30 različitih udruga koje se bave prevencijom ovisnosti o drogama.

Ovogodišnjim sudjelovanjem više od 500 sudionika iz Japana, Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Francuske, Italije, Libanona, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske, Velike Britanije i Hrvatske, ova regata postaje najveći svjetski sportski skup s humanitarnom svrhom Lions Clubs International.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu. Pod sloganom "Mi služimo" koji ujedinjuje Lionse cijeloga svijeta, Lionsi pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život na bolje, predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini.

Lionsi Hrvatske, organizirani u 59 klubova u svim većim mjestima u našoj zemlji, s 1230 članova svojim nesebičnim humanitarnim i volonterskim radom dali su i daju ogroman doprinos lokalnim zajednicama u kojima djeluju kroz pomaganje velikom broju škola, bolnica, udruga slijepih, invalida kao i mnogobrojnih pojedinaca u nevolji.

U Hrvatskoj su do sada financirani brojni projekti kao što su Očna banka, Centar za obuku pasa vodiča Silver, obnova osnovnih škola u Gunji nakon poplave, bolnica za bolesti dišnih organa u Crikvenici i brojni drugi projekti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara