Esport

Više od 70% igrača misli da je FIFA 19 namještena

Više od 70% igrača misli da je FIFA 19 namještena
Screenshot: FIFA 19

GODINAMA se tvorcima FIFA igara prigovara kako su utakmice u igri namještene. Često se spominje i "2-0 bug", u kojem nakon vodstva od dva gola razlike igra promijeni pravila kako biste izgubili utakmicu. Od 30 tisuća gamera, koliko je glasovalo u anketi, njih čak 73 posto smatra kako je igra skriptirana, odnosno namještena. 

>Klinci od 13 godina moći će igrati Fortnite za milijune dolara

FutEconomist, poznata ličnost u FIFA zajednici, na svom Twitteru postavio je anketu za svojih 95 tisuća pratitelja s jednostavnim pitanjem: "Vjerujete li da su rezultati u FIFA 19 mečevima uzrokovani skrivenim mehanikama u igri, poznatijim kao "scripting" i "momentum"?". U trenutku pisanja članka svoj odgovor je dalo više od 30 tisuća igrača, a velika većina smatra kako je to istina. 

Igrači tako smatraju da u određenim situacijama tijekom mečeva FIFA na neki način promijeni pravila, zbog čega igrač izgubi ili ne uspije pobijediti u utakmici. Neke od takvih situacija je i ona o kojoj smo pisali nedavno, kada je igrač u jednom napadu s istim napadačem četiri puta pogodio vratnice i na kraju nije zabio pogodak. Sličan video objavio je još jedan igrač, nedugo nakon izlaska FIFA-e 19. Zbog navodnih skrivenih mehanika u igri nije uspio realizirati nekoliko sjajnih prilika u istom napadu pri rezultatu 1-1, da bi nakon toga izgubio meč. Danas takvih videa ima na pretek. Ponekad se zaista čini kao da su se više sile urotile protiv igrača, ili sama igra.

Kao najčešći primjeri za te skrivene mehanike kojima igra radi protiv igrača najčešće se objašnjavaju situacije u kojima se braniči neobjašnjivo sudaraju, padaju, propuštaju loptu i ne mogu je stići, odnosno nemogućnost realizacije izglednih šansi u napadu. Iako sve to je pomalo sumnjivo, iz Electronic Artsa više su puta demantirali da takvo što postoji u njihovim igrama i tvrde da su te situacije prenesene iz stvarnog nogometa. 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara