HNL

Vlada donijela ključnu odluku za HNL, evo kad se može nastaviti sezona

Vlada donijela ključnu odluku za HNL, evo kad se može nastaviti sezona
Foto: Pixsell

PREMIJER Andrej Plenković na današnjoj je press konferenciji predstavio tri faze ublažavanja mjera, a već u prvoj, koja počinje 27. travnja, bit će omogućeni treninzi sportašima prve i druge kategorije individualnih sportaša te treninzi seniorskih ekipa koje se natječu u najvišem rangu natjecanja.

To se, dakle, odnosi na sve nogometne prvoligaše, koji će u ponedjeljak moći započeti prave pripreme za nastavak sezone.

HNS je ranije predstavio tri opcije za nastavak ligaške sezone, od kojih je ona prva već propala, ali ova odluka ostavlja mogućnost da se liga nastavi u drugom predviđenom terminu 30. svibnja.

Sigurno je da će se za početak igrati bez publike, odnosno na gotovo potpuno praznim stadionima, jer odluka o zabrani javnih okupljanja ostaje na snazi.

Ovo je kalendar koji je skicirao HNS ako bude moguće nastaviti natjecanje krajem svibnja: Ako se natjecanje u 1. i 2. HNL nastave 30. svibnja, sve može biti gotovo do 25. srpnja, što je u skladu s Uefinim zahtjevom da se sve domaće lige okončaju do kraja srpnja. Ostalo bi i vremena da se vikend nakon posljednjeg kola odigra finale Kupa te kvalifikacije za prvu ligu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara