"Vlada mora iznaći sredstva za Bjelolasicu"

VEĆ OVO proljeće, u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica počet će izgradnja sportske dvorane i plivališta, potvrdio je saborski zastupnik iz Ogulina i član Povjerenstva za Bjelolasicu Ivan Vučić.

Kao što je poznato, ove godine uređena je jedna od najboljih veleslalomskih staza na svijetu, Vrelo, koja već svojom prirodnom konfiguracijom može konkurirati za utrke FIS-a i Svjetskog skijaškog kupa. No, po tom pitanju potrebni su dodatni smještajni kapaciteti koji su, kako tvrde nadležni, u planu.

- Hrvatske vode već rade retenciju za opskrbu tehničkom i pitkom vodom HOC Bjelolasice i naselja Jasenak i Vrelo čime će se omogućiti izgradnja infrastrukture za zasnježivaje staza tzv. topove.", rekao je Vučić za Radio Mrežnicu, naglasivši da će na taj način iduće godine biti izbjegnuti gubici koji su samo u prvih mjesec dana ove godine, zbog pretoplog vremena, dosegnuli dva milijuna kuna.

Sportska dvorana i plivalište o kojima se također razglaba tijekom dužeg perioda trebala bi krenuti u izgradnju na proljeće.

- Vlada sigurno mora iznaći sredstva, to nisu velika sredstva za financiranje, i ja vjerujem da ćemo mi na proljeće početi s izgradnjom sportske dvorane i plivališta, te svega onoga što je potrebno za pripremu vrhunskih sportaša - naglasio je Vučić.

Vlada, prema nekim navodima, marljivo traži model financiranja uređenja staze Vrelo i izgrednju ostalih neophodnih  objekta. Prema procjeni, potrebna su sredstva od oko 150 milijuna kuna, što bi se trebalo osigurati kreditnim linijama.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara