Vlasnik NBA momčadi priznao tankiranje: "Nije nam cilj pobjeđivati niti ući u doigravanje"

Vlasnik NBA momčadi priznao tankiranje: "Nije nam cilj pobjeđivati niti ući u doigravanje"

Foto: Getty Images/Guliver Image
 
VLASNIK Dallas Mavericksa Mark Cuban izjavio je da njegova momčad "tankira" ove sezone, a jedini razlog za to može biti što bolji izbor na draftu.

 "Ovo vam ne bih trebao reći, ali nije nam cilj pobjeđivati, niti ući u doigravanje. Komesaru NBA lige Adamu Silveru ovo se sigurno neće svidjeti", izjavio je Mark Cuban i dodao: "Razgovarao sam s nekoliko igrača i objasnio sam im zašto je "tankiranje" najbolja opcija za ovu sezonu. Može se reći da ćemo imati godinu i pol "tankiranja", to je brutalno za mene kao vlasnika kluba, ali i igrače koji su veterani ove momčadi. Objasnio sam igračima koji su naši planovi ovog ljeta, te da više neće biti tankiranja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mavericksi imaju omjer od 18 pobjeda i 40 poraza. Od njih su samo lošiji Atlanta Hawksi i Phoenix Sunsi, koji imaju omjer 18-41. Prošlu sezonu Dallas je završio s omjerom 33-49 i imao je deveti izbor na draftu, te je odabrao beka Dennisa Smitha Jr., koji u svojoj prvoj NBA sezoni ima prosjek od 14 koševa, 4 skoka i 5 asistencija po susretu. Mavericksi su svoj jedini naslov NBA prvaka osvojili u sezoni 2010./2011.

Najlošije momčadi sezone imaju prednost na draftu. Lutrija određuje tko će prvi birati, pa najgore plasirani imaju 25 posto šansi da imaju prvi izbor drafta, druga najgora momčad 19.9 posto, a 15.6 posto šansi ima treća najgora ekipa.

No, to će biti moguće još samo na ovogodišnjem draftu, jer su usvojena pravila protiv "tankiranja" koja će vrijediti na draftu 2019. godine. Tada će svaka od tri najgore momčadi imati po 14 posto šansi da na lutriji dobije prvi izbor drafta.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara