Vlatko i Dario se zaljubili na prvi pogled: Cvitanich novi Vatreni!

DARIO CVITANICH prihvatio je poziv HNS-a da nastupi za Vatrene. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković kaže da će stožer s njim biti oduševljen.

Novo pojačanje Ajaxa, Dario Cvitanich, kojega je amsterdamski klub platio sedam milijuna Eura, ubuduće će nositi dres i hrvatske reprezentacije. Nakon sastanka Srebrić-Marković-Cvitanich dilema više nema. HNS-ovo vodstvo je s njim oduševljeno, Cvitanich je oduševljen pozivom u reprezentaciju.

Konačni sud će dati stručni stožer nakon što ga bude gledao na pripremnom turniru u Amsterdamu početkom kolovoza (Ajax, Sevilla, Inter, Arsenal), a predsjednik HNS-a Vlatko Marković kaže da ne bi trebalo oko toga biti nikakvih problema jer se radi o vrhunskom igraču.

"Cvitanich je oduševljeno prihvatio ponudu da počne za nas igrati. On je jedan veliki igrač, bio je najbolji golgeter argentinske lige. Tu opće nema dileme da se radi o velikoj kvaliteti, koga Ajax kupi, taj je sigurno dobar. Ne vjerujem da će biti problema kod stručnog stožera, on će sigurno zadovoljiti. Slično je bilo i s Klasnićem, Rakitićem i Petrićem."

"Cvitanich me kupio riječima, to nikome nije uspjelo prvi puta u životu. Rekao je da mu je ovo najljepši dan u životu."

Smatrate da će izbornik Bilić Cvitanicha sigurno pozvati u reprezentaciju?

"Administrativno smo mi sve riješili, on je tu na dispoziciji. Naravno, stručni stožer daje konačni sud, no kao što rekoh tu ne bi trebalo biti nikakvih problema. Bilić i stručni stožer će ga gledati na tom turniru početkom osmog mjeseca i tada se osobno uvjeriti u sve njegove kvalitete", kaže Marković.

Što on kaže o hrvatskoj reprezentaciji?

"Gledao je sve naše utakmice, oduševljen je igračima koji igraju. Bio je jako tužan kada smo ispali protiv Turske. Kaže da je Eduardo igrao, da bi sigurno bili u finalu Europskog prvenstva", kaže predsjednik HNS-a.

Vlatko Marković se osvrnuo i na neke druge atribute Daria Cvitanicha.

"Dečko je lijep kao slika. Imat će velikih problema kada ga cure počnu oblijetati."

Cvitanich: Neću pogriješiti kao Biloš

"Neću si dopustiti pogrešku koju je napravio Biloš, namjeravam igrati za Hrvatsku", rekao je uoči sastanka Cvitanich te je spremno stao držeći dres hrvatske reprezentacije.

Prije nego li i službeno bude u mogućnosti igrati za hrvatsku reprezentaciju, Cvitanich mora ishodovati i hrvatsku putovnicu.

"To bi se trebalo riješiti najkasnije u sljedeći 14 dana", kaže glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Možemo li ga očekivati u sastavu za prijateljski ogled sa Slovenijom 20. kolovoza?

"On je za sada samo kandidat, ako zadovolji stručni stožer, a vjerujemo da hoće, mogao bi nastupiti na toj utakmici", objašnjava glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Izbornik Slaven Bilić će ocijeniti koliko je Cvitanich pojačanje za Hrvatsku kada bude prisutan na turniru u Amsterdamu 8. kolovoza na kojem će Ajax igrati zajedno s Sevillom, Arsenalom i Interom.

M.Š.
Foto: Fotomontaža

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara