Vlatko Marković za Index: Svi koji poznaju Vlatka Markovića znaju da 90 posto govori istinu

Foto: Admir Buljubašić / Cropix

DAKLE, Vlatko Marković. Predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza dobili smo dok je bio u inozemstvu. Nije precizirao gdje.

U prvom pokušaju malo je zaštekalo:

-Dobra večer, jesam dobio gospodina Vlatka Markovića?
-Šta je?! Je! Nije! U inozemstvu sam, u gužvi automobilskoj, nazovite me za 15-20 minuta.

Iz druge je uspjelo, a Marković je na upit kako se nosi s tekućim problemima u našem nogometu ispalio otvornu strelicu prema novinarima:

"Problemi? Pa problem je profesora koji su vas propustili."

Zbog čega imate tako nisko mišljenje o novinarima?

"Nemojte misliti da ja vas mrzim. Niti vas slušam, niti mi trebate. Znate biti i maliciozni i duhoviti, ali problem većine novinara je što od obrazovanja imaju 20-30 minuta gimnazije."

Što je s vašim izjavama kako je Hrvoje Maleš nanio štetu hrvatskom nogometu surađujući s USKOK-om u raskrinkavanju Željka Širića i Stjepana Djedovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma gdje sam ja to rekao?! Molim vas, nikad se ne petljam ni u čije poslove. Svi koji poznaju Vlatka Markovića znaju da u 90 posto slučajeva govori istinu!"

Vratio se onda na početak priče...

"Sve smo napravili dobro, mi u HNS-u smo mirni. Imamo reprezentaciju, izvanredne prihode od naših momaka i jednu ugodnu radnu atmosferu. Uostalom, pitajte momke i djevojke, dobit će i božićnice. Kamo sreće da je u cijeloj Hrvatskoj stanje kao u Hrvatskom nogometnom savezu", poželio je.

Za Širića i Djedovića Marković nije pokušao tražiti opravdanja: "Užasno je to što se dogodilo, imali smo povjerenja u sve tehničke i delegacijske komisije."

Ali...

"Svugdje se takve stvari događaju, gdje god se okrenete. I u drugim zemljama ima toga. Pogledajte malo u Mađarskoj, 3-4 trenera i 18 igrača je uhvaćeno u skandalu. Što bi tek bilo da se to dogodilo kod nas...", dodao je za kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara