Vodstvo Eintrachta u strahu od radikalnih islamista

Vodstvo Eintrachta u strahu od radikalnih islamista

NOGOMETNI klub iz Frankfurta najprije je pozvao navijače da izaberu dres kluba za sljedeću sezonu, a potom ignorirao njihov izbor.

Između 16 ponuđenih modela dresa velika se većina Eintrachtovih navijača preko službene internet stranice kluba opredijelila za bijeli dres s crnim križem s prednje strane.

Njihovi ljubimci, međutim, od jeseni ipak neće nositi taj dres jer su ga u upravi kluba procijenili isuviše provokativnim, te odabrali sljedeću najsličniju opciju.

"Promijenili smo izbor naših navijača jer smo bilio sigurni da će rezultirati valom kriticizma i prijetećih reakcija" - izjavio je predsjednik kluba Heribert Bruchhagen.

Predsjednik i njegova uprava zasigurno su se prestrašili da bi dres odviše agresivno sugerirao na kršćansku simboliku, što ne bi naišlo na odobravanje među muslimanskim svijetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U frankfurtskom su se klubu očigledno rukovodili nedavnim primjerom Intera. Milanski je klub na utakmici Lige prvaka krajem prošle godine protiv turskog Fenerbahçea na San Siru istrčao sa sličnim znakovljem na dresu, nakon čega je jedan turski državljanin podnio zahtjev javnom tužitelju u Izmiru da od Uefe i Fife zatraži poništenje utakmice, smatrajući Interova odijela očitim provociranjem muslimanskih vjernika.

Odgovor navijača njemačkog prvaka iz davne 1959. godine bio je daleko više sarkastičan negoli prijeteći:

"Sretan Uskrs gospodinu Bin Ladenu! Navijamo za klub koji se boji kršćanskog simbola" - jedna je od poruka na internetskom forumu Eintrachtovih navijača.

V.B./Totalsport
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara