Vozačica izletjela sa staze i završila "samo" s frakturom kralježaka

Vozačica izletjela sa staze i završila "samo" s frakturom kralježaka
Foto: Screenshot

SOPHIA FLOERSCH, 17-godišnja vozačica Formule 3, jučer je izgubila kontrolu nad bolidom na Velikoj nagradi Macaa i pri brzini od 270 kilometara na sat doslovno izletjela sa staze.

Floersch je uspjela čak izaći iz potpuno smrskanog bolida. U liječničkom izvješću piše da je mlada Njemica pretrpjela frakturu kralježnice. Prevezena je u bolnicu, stabilno je i za sada nije poznato kakve će dugotrajne posljedice imati jučerašnja nesreća na njezinu karijeru i život. 

"Osjećam se dobro, ali ću sutra morati na operaciju", napisala je 17-godišnjakinja na Twitteru nakon nesreće. Usput je zahvalila svima na brojnim porukama podrške.

Floersch vozi za momčad Van Amersfoort Racinga, a vlasnik momčadi Frits van Amersfoort kaže da je Floersch čudom preživjela.

"Nevjerojatno da je preživjela. Prema našim procjenama, vozila je 276 kilometara na sat", kaže Van Amersfoort i nadodaje:

"20 minuta nakon nesreće su bili jedni od najgorih trenutaka u mom životu. Čim smo vidjeli snimke pomislili smo na najgore. Mislim da nikada nisam vidio ovako nešto. Vidio sam sve nesreće u motosportu i ovo je jedna od najgorih. Imali smo sreće što je izletjela preko ograde. Da se zaletjela pri takvoj brzini u ogradu, moglo je biti puno gore."

Floersch se ovog jutra ponovno javila na Twitteru. Napisala je da doktori rade polako kako bi izbjegli rizike, a da za sada sve teče bez dodatnih komplikacija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara