Vrbanović novi predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza, Šuker ušao u Skupštinu HNS-a

Foto: Drago Sopta / Cropix

ONO što smo jutros najavili kao mogućnost, ostvarilo se - Davor Šuker ušao je u Skupštinu HNS-a kao izaslanik Zagrebačkog nogometnog saveza. Za novog predsjednika ZNS-a izabran je Damir Vrbanović.

Na redovnoj izbornoj skupštini ZNS-a jednoglasno je za novog predsjednika izabran direktor Dinama Damir Vrbanović koji će na tom mjestu naslijediti Zdravka Mamića. Davor Šuker izabran je da kao izaslanik ZNS-a zajedno s Vrbanovićem predstavlja taj savez u skupštini HNS-a.

"Imenovanje za predsjednika ZNS-a doživljavam vrlo emotivno, jer čitav život radim ovdje i sve što sam napravio, napravio sam kroz ZNS", rekao je Vrbanović i dodao: "Ovo je za razliku od skupštine HNS-a bila čista idila, sve su ideje i svi prijedlozi izglasani jednoglasno".

"Ovdje radim godinama, imam dobre odnose s ljudima koji rade u ZNS-u i zato za mene nema tajni u načinu poslovanja Saveza. Neće mi biti problem ni uskladiti ovaj posao s funkcijom u Dinamu", kaže Vrbanović.

"Drago mi je što su me ljudi podržali", kratko je rekao Šuker i ostao i dalje nedostupan za novinare komentirajući kako od njega "neće dobiti mesa".

Josip Fak, Jerko Bakula i Ivor Grba ponovo su potvrđeni kao članovi Nadzornog odbora, a za potpredsjednika Saveza izabran je predsjednik Hrvatskog dragovoljca Ivica Perković. Zanimljivo, upravo je Perkovića Mamić smijenio ljetos uoči skupštine HNS-a na kojoj se odlučivalo o Ligi 16. Perković je, naravno podržavao prvenstvo 16 klubova, što Mamiću tada nije odgovaralo.

Izbore Mamić nije posebno komentirao, samo je potvrdio kako više nema ambicije u ZNS-u jer ga čekaju nove obaveze u Hrvatskom nogometnom savezu.

Najspornija odluka je ostanak Ivice Šparavca na mjestu glavnog tajnika ZNS-a. Šparavec je, kao Mamićev vjerni podanik, za njega rješavao ključne probleme u ZNS-u i zagrebačkom nogometu, a upravo je on bio organizator telefonske sjednice na kojoj je smijenjen Ivica Perković.

Šparavec je sam potpisao dozvole za održavanje nekoliko malonogometnih turnira koji ne poštuju futsal pravila, a na njih je delegirao HNS-ove suce koji prema odluci IO HNS-a iz 2005. ne bi smjeli suditi na takvim turnirima. Zbog toga je Šparavec prijavljen Disciplinskoj komisiji HNS-a koja ga je treala suspendirati, ali pošto je njegov glas Markoviću bio potreban na Izbornoj skupštini HNS-a, Srebrić i Marković su to već nekako riješili.

Podsjećamo, zastupnici na posljednjoj skupštini HNS-a iz Zagrebačkog nogometnog saveza bili su Zdravko Mamić (predsjednik ZNS-a), Vlatko Marković i Ivica Šparavec (glavni tajnik ZNS-a i član Dinamove skupštine).

Njihov plan je da već sada kandidiraju Šukera za nasljednika onemoćale i umorne marionete Vlatka Markovića i to tako da sazivanjem izvanredne izborne skupštine HNS-a (za što je dovoljan prijedlog samo trećine zastupnika u Skupštini) pokrenu postupak izbora novog predsjednika.

Za kandidaturu bi Šukeru dostajala potpora tek sedam ŽNS-a, s tim da bi već u startu imao jedan potpis, onaj njegovog, zagrebačkog saveza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara