Wenger ljut na suce: Zbog "slučaja Eduardo" ne sviraju nam penale!

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

"POD PRITISKOM koji su nesvjesno preuzeli suci se odlučuju ne suditi penale nogometašima Arsenala", mišljenje je francuskog trenera.

"Osjećam da nam suci ne dosuđuju penale direktno zbog onog što se dogodilo Eduardu. Nismo tako dobili penal protiv Manchester Uniteda, kada je prekršajem zaustavljen Andrej Aršavin, niti smo ga dobili u srazu sa Cityjem, kada je očigledan prekršaj napravio Gareth Barry. I to je bila direktna posljedica slučaja Eduardo".

"Osim toga, Eduardu nije dosuđen 11-erac u dvoboju Engleske i Hrvatske na Wembleyju, što pripisujem istom uzroku", primijetio je Wenger.

"To je definitivno problem sudaca. Očekujem od njih da donose ispravne odluke u bilo kakvim okolnostima. Nije na njima da prosuđuju taj slučaj. On je već prosuđen. Vjerujem da čovjek ide kroz život čiste savjesti. Ako je Eduardo uvjeren da je osjetio kontakt, onda ga je bilo. Imali smo također procjenu forenzičnog stručnjaka koji je kontakt potvrdio", zaključio je Wenger u izjavi koju prenosi Daily Mirror.

Eduardo bi trebao započeti današnju utakmicu prvog kola H skupine Lige prvaka na gostovanju kod belgijskog prvaka Standarda u Liegeu, s obzirom da je Robin van Persie ozlijeđen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara