Wilder: Furyja je spasio samo Bog. Želim opet njega, Joshua me ne zanima

Wilder: Furyja je spasio samo Bog. Želim opet njega, Joshua me ne zanima
Foto: Getty Images / Guliver Images

TYSON FURY dominirao je u više rundi, a Deontay Wilder uspio ga je dvaput srušiti na pod, no meč je, odlukama sudaca, završio bez pobjednika.

Sada svijet boksa želi vidjeti Wildera u ringu protiv Anthonyja Joshue. Bila bi to borba za ujedinjenje svih titula, no Wilder opet želi Gipsy Kinga.

"Samo Bog zna kako je Tyson ustao nakon nokauta u 12. rundi. Možda je brojanje bilo sporije, ali ne žalim se. Obojica smo donijeli strast u tešku kategoriju boksa. Tyson je nekako preživio, vratio se iz pakla. Neki misle da je on pobijedio, neki da sam ja, a neki da je neriješeno. Ne zaboravite da sam ja bio puno lakši i dosta njegovih udaraca bilo je slabašno. Ja sam napadao i mislim da sam pobijedio", misli Wilder.

Izričito ima samo jednu želju.

"Ozbiljno želim taj revanš prije ijedne druge borbe. Nitko drugi me ne zanima. To je jedino ispravno i jedina dobra stvar za boks. Spreman sam kad on poželi novu borbu. Želim dati navijačima ono što žele i završiti priču jednom zauvijek. Ne želim druge borbe prije nego što se nas dvojica budemo ponovno borili", kaže Amerikanac.

Promotor Eddie Hearn najavio je nove pregovore s Joshuom, ali...

"Konačno se prestao skrivati. Mislili su da su samo oni ti koji postavljaju uvjete za tešku kategoriju. Imali su četiri mjeseca, ali njihov ego im je rekao da je bolje da se bore s drugorazrednim borcima. Fury i ja smo boks ponovno učinili velikim. Zato ne želim nikakvu drugu borbu. Nitko osim Furyja ne dolazi u obzir", kaže Wilder.

A prije dva dana Fury je izjavio kako Wilder neće imati hrabrosti za revanš. Prevario se.

"On će htjeti izbjeći revanš pod svaku cijenu. Imam čudan osjećaj da bi mogao obuti svoje tenisice za trčanje i bježati od mene. Trebao sam pobijediti nakon odluke sudaca i nositi WBC naslov natrag u Britaniju. Nažalost, ostaje u Americi. Obojica ostajemo neporaženi i sada moramo ponovno baciti kockicu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara