William Hill smanjio tečaj na uvođenje videotehnologije za 2014.

Totalsport
Foto: AFP

PRISUTNOST videotehnologije kao pomoći sucima pri donošenju dvojbenih odluka na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Brazilu 2014. godine nakon nedjeljnih događaja u Južnoj Africi postaje neizbježna.

Britanska najpopularnija kladionica William Hill i do nedjelje je nudila opciju klađenja na Fifino uvođenje videotehnologije u svijet nogometa prije Svjetskog prvenstva u Brazilu za četiri godine. Nakon nedjelje tečajni je odjel u William Hillu dotadašnji koeficijent (5) spustio na 3,5.

"Nakon dvije tako goleme pogreške unutar tako kratkog vremena, koje su skupo koštale najprije Englesku pa onda i Meksiko, pritisak na Fifu za uvođenje videotehnologije bit će enorman", izjavio je glasnogovornik William Hilla Graham Sharpe.

Frank Lampard najprije je u prvoj nedjeljnoj utakmici osmine finala u Južnoj Africi postigao regularan pogodak u 38. minuti koji mu urugvajska sudačka trojka nije priznala, da bi u večernjoj utakmici Carlos Tevez doveo Argentinu u vodstvo iz debelog zaleđa. Njegov je gol priznat.

Popularnost su si iz William Hilla priskrbili još jednom briljantnom marketinškom akcijom: odlučili su igračima koji su se kladili na opciju "Lampard zabija gol" priznati njihov tip premda gol nije službeno priznat!

"Čak i Sepp Blatter zna da je Lampard zabio valjan gol. Već smo počeli isplaćivati igrače koji su se kladili na opciju da će veznjak Chelseaja postići gol, po tečaju 3,3. Ta će nas odluka koštati šesteroznamenkastog iznosa u funtama", dodao je Sharpe.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara