Xabi Alonso: Porazi su dio sporta, Španjolska ne smije mijenjati svoj stil igre

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

 
ŠPANJOLSKE nogometaše su mnogi bili spremni proglasiti možda i prvim favoritom na aktualnom Svjetskom prvenstvu, na jugu Afrike.

No, start europskih prvaka nije bio impresivan. U 1. kolu skupine H pobijedila ih je Švicarska 1:0, iako je Španjolska imala prevlast na terenu, prednjačila je u šansama, ali ih i promašivala.

Određeni dijelovi utakmice su ponovno bili "lijepi za oko" kada je Španjolska u pitanju, no konkretnosti je definitivno nedostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ne smijemo mijenjati naš stil igre kako bi došli do rezultata. Mi smo Španjolska, momčad koja je navikla gledatelje na određeni nogomet. Tehnički smo odlični, sitni vez, te brza i brojna dodavanja su naš imidž. I ne samo to, drugačije niti ne znamo igrati", rekao je Xabi Alonso koji je na ogledu protiv Švicarske topovski uzdrmao gredu.

"Ne bi smjeli suditi po jednoj utakmici. Porazi su sastavni dio sporta i trebamo prihvatiti poraz kao nešto normalno. No, imam dojam da bi tek sad grdno pogriješili kada bi mijenjali naš stil igre. Nastavljamo dalje s nadom da će biti bolje u nastavku prvenstva".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara