"Za Hrvatsku će biti sjajno ako dobije još jednu osvajačicu Laureusa"

Foto: AFP

BLANKA VLAŠIĆ za samo će nekoliko dana saznati je li osvojila nagradu Laureus za najbolju svjetsku sportašicu u 2010. godini u kojoj je već proglašena najboljom svjetskom i europskom atletičarkom.

Legendarna marokanska atletičarka i članica akademije Laureus Nawal el Moutawakel, olimpijska pobjednica na 400 metara prepone iz Los Angelesa 1984., uoči svečanosti u Abu Dhabiju (5. - 7. veljače) je izjavila:

"Ono što je Blanka postigla u prošloj godini bilo je iznimno i ona u potpunosti zaslužuje nominaciju za prestižnu nagradu Laureus. Pokazala je da je najbolja skakačica u vis ovoga trenutka i bit će jedan od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine i na Olimpijskim igrama 2012. Hrvatska je već imala dobitnicu Laureusa za sportašicu godine, Janicu Kostelić 2006., pa će za Hrvatsku biti fantastično postignuće ako Blanka odnese još jednu nagradu Laureus."

Blanka je osvojila zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Barceloni u kolovozu i zlatnu medalju na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi u ožujku prošle godine. Također je pobijedila na 12 od 14 natjecanja tijekom godine, uključujući svih sedam mitinga Dijamantne lige.

Dobitnici nagrada bit će proglašeni temeljem glasova akademije Laureus World Sports, najmjerodavnijeg sportskog žirija sačinjenog od 46 najboljih sportaša i sportašica svih vremena. Bit će predstavljeni na ceremoniji dodjele nagrada koja će se prirediti u Abu Dhabiju u ponedjeljak, 7. veljače.

Da bi osvojila nagradu, Blanka će morati pobijediti ostalih pet nominiranih: tri teniske zvijezde - Belgijanku Kim Clijsters, Amerikanku Serenu Williams i Dankinju Caroline Wozniacki - te britansku sedmobojku Jessicu Ennis i američku skijašicu Lindsey Vonn.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara