"Zabranimo video igre kako bi Engleska postala najjača reprezentacija svijeta"

VRATAR West Ham Uniteda Robert Green ponudio je originalnu perspektivu rješavanja problema engleskog reprezentativnog nogometa; treba zabraniti video igre!

Društvo se, smatra Green, mora promijeniti kako bi Engleska ponovo počela proizvoditi igrače svjetske klase i doći do rejtinga koji zaslužuje. "Kad bi mogli ući u svako kućanstvo i baciti sve PlayStatione, Xboxove i slične video igre postali bi najbolja reprezentacija svijeta. Imamo igrače i najbolju ligu na svijetu. Način igranja nogometa ovdje je tako drukčiji. Gledati Premiership je poput Formule 1, tako je brz. A onda odete na međunarodnu utakmicu i to je kao šah. U drugim zemljama koje imaju vrhunske igrače, poput Argentine i Brazila, djeci se često nudi izbor između nogometa ili ničega. No, mi živimo u zemlji u kojoj ima previše izbora", smatra West Hamov vratar.

Green također smatra kako Engleskoj treba kvalitetan izbornik, bez obzira na nacionalnost. Njegov izbor - Jose Mourinho. "Engleska treba izbornika koji može obaviti posao. Meni je prvu priliku pružio Šveđanin, tako da nikako ne mogu biti pobornik teorije kako reprezentaciju mora voditi Englez. Dalje od Josea Mourinha ne trebamo tražiti. On ima karakter, strast i zna kako se nositi s tim poslom", zaključuje Greeen.

P.V.
Foto: AFP 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara