Zakon policije: "Ubili boga" u pijanom navijaču koji je ugrizao policajca

ZAGREBAČKA je policija sinoć privela 24 navijača Dinama, od kojih je jedan završio na Traumatologiji. Radi se o 19-godišnjaku koji je mrtav pijan ugrizao policajca u ruku te ga udario u glavu, nakon čega je, čini se, "dobio što je zaslužio". Iz PU zagrebačke priopćili su kako su u daljnjem napadu pijanog navijača spriječili uporabom sredstava prisile, a nakon toga osumnjičeni je odvezen na Traumu gdje su mu utvrdili teške ozljede.

Policija je sinoć privela ukupno 24 domaća navijača, među kojima je bio i jedan maloljetnik rođen 1993. godine. Trinaest je osoba privedeno preventivno zbog alkoholiziranosti, deset zbog narušavanja javnog reda i mira, te jedan rođen 1987. godine zbog paljenja bengalku.Kako je priopćila PU zagrebačka evidentirano je jedno oštećenje ugostiteljskog objekta, jedno počinjeno kazneno djelo sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti, dvije uporabe sredstava prisile te lakše ozljeđivanje jednog policijskog službenika a teže jednog građanina.

Oko 19,15 sati u kafiću na Kennedyjevom trgu tjelesno se obračunalo više osoba, kojom prilikom su razbijena dva stakla, te pet stolica i neutvrđena količina pepeljara i čaša. Prema riječima vlasnika počinjena materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Iz lokala je u službene prostorije dovedeno sedam osoba na daljnju obradu.

Napao policajca, pa završio na Traumi

U 20,10 sati sa zapadne tribine stadiona u Policijsku postaju Maksimir preventivno je zbog alkoholiziranosti (2,14 promila alkohola u krvi) bez uporabe sredstava prisile doveden 19-godišnji hrvatski državljanin Tijekom zadržavanja u službenim prostorijama vrijeđao je policijske službenike i druge dovedene osobe, a u 23,20 sati počinio je kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Osumnjičeni je rukom udario policijskog službenika u glavu i ugrizao ga za šaku lakše ga ozlijedivši. U daljnjem napadu, uz uporabu sredstava prisile, spriječio ga je kolega ozlijeđenog policijskog službenika. Osumnjičeni je odvezen na liječnički pregled u Kliniku za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

U 21,15 sati policijski su službenici na sjevernoj tribini stadiona uporabili tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, pružanja otpora te odbijanja zapovijedi. Nad njim je provedena prekršajna obrada temeljem Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, te je zadržan u Jedinici za zadržavanje i prepratu do uredovnog vremena Prekršajnog suda.

Nakon dovršenih prekršajnih obrada, osam je osoba zadržano u službenim prostorijama Jedinice za zadržavanje i prepratu do redovnog radnog vremena suca za prekršaje zbog počinjenih prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara