"Žalosno je da nakon 14 godina posta govorimo o ´gostovanju´ reprezentacije u Splitu"

Foto: Ante Čizmić/Cropix

"SVATKO se ima pravo kandidirati za domaćinstvo utakmice reprezentacije pa tako i Zagreb i Osijek, ali nas HNS nije pozvao da se kandidiramo, nego da budemo domaćini utakmice reprezentacije Hrvatske, a mi smo na to iznijeli svoj stav i pod kojim uvjetima želimo", komentirala je splitska dogradonačelnica Anđelka Visković za Index najave Damira Vrbanovića i Ante Vučemilovića seniora, da se Zagreb i Osijek kandidiraju za domaćinstvo lipanjske utakmice Hrvatske i Gruzije u sklopu kvalifikacija za Euro.

Kerumovu željeznu lady baršunasto ugodnog glasa zamolili smo za komentar ovog obrata do kojeg je došlo zato što se Split ne osjeća "počašćeno" jer im se nakon točno 14 godina od odigravanja posljednje službene (kvalifikacijske) utakmice nogometne reprezentacije na Poljudu, HNS smilovao i prepustio Gruziju. Taj događaj sam po sebi zvuči toliko nestvarno, da smo i profesoricu Visković pitali da nam kaže nešto o novoj situaciji i izgledima za "gostovanje" reprezentacije u Splitu.

"Apsolutno i dalje ostajemo pri našim zahtjevima da HNS snosi troškove organizacije utakmice Hrvatske i Gruzije u Splitu, kao i da se jasno odrede o tome kako Split figurira u planovima za odigravanja budućih utakmica reprezentacije u Splitu."

Što mislite kako će navijači iz Splita i Dalmacije reagirati u slučaju da HNS pošalje reprezentaciju u Split. Strahujete li da će navijači, ogorčeni zbog 14 godina dugog moratorija na odigravanje službenih utakmica Hrvatske u Splitu reagirati zvižducima i uvredama?

"Kada smo razgovarali o utakmici Hrvatske i Gruzije u Splitu rekla sam predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza da se Splitu kao gradu i sportskom centru Hrvatske treba pokazati da nije zamjena zbog stanja travnjaka u Maksimiru, nego da moraju jamčiti da će ga imati u planovima. Nekorektno je da reprezentacije nije bilo u Splitu 14 godina. Možemo reći da je to prošlost i da želimo da se hrvatska nogometna reprezentacija vrati u Split. Ali, to treba napraviti na dostojanstven način. A to znači, da nije stvar samo utakmice s Gruzijom, nego mnogo šire i dalje od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez je sada potpuno na HNS-u, da reagiraju tako da se našem gradu vrati na veliki i pravi način za sve ove godine neigranja reprezentacije u Splitu. Jer kao što ste sami rekli, počinjemo govoriti o 'gostovanju' reprezentacije u Splitu."

Što očekujete od pregovora HNS-a i predstavnika nogometnog Splita ovog tjedna na Poljudu?

"Izaslanstvo HNS-a predvođeno gospodinom Srebrićem dolazi na pregovore s Hajdukom, kojima  neću nazočiti jer sam u to vrijeme na međunarodnom kongresu u Dubrovniku. HNS-u smo vrlo jasno iznijeli naše uvjete i zahtjeve, a o njima su imali vremena razmisliti. Čut ćemo što oni kažu, kakve su njihove kalkulacije i nakon toga donijeti odluku."

Biste li kao predstavnica gradske vlasti bili razočarani da reprezentacija ni sada ne dođe u Split?


"Svakako bih bila jako razočarana. Velika nam je želja da reprezentacija dođe u Split, ali isključivo i samo na dostojanstven način."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara