"Zašto cijeli narod želi linčovati osobe koje žele skrenuti pozornost na kriminal u nogometu?!"

"Zašto cijeli narod želi linčovati osobe koje žele skrenuti pozornost na kriminal u nogometu?!"

Foto: Hina

UTAKMICA Hrvatske i Češke na Europskom prvenstvu prekinuta je na nekoliko minuta jer su hrvatski navijači na travnjak ubacili nekoliko baklji. Veliki dio javnosti žestoko je osudio navijače koji se bore protiv gospodara hrvatskog nogometa i žele promjene u HNS-u.

Dobroslav Paraga, predsjednik stranke HSP 1861, na svojoj je Facebook stranici objavio tekst vezan za nerede u Francuskoj. 

"Nikada nismo bili ničiji klonovi i nikada se nikome nismo ulizivali pa će tako biti i sada. Jeftine populističke izjave o sramoćenju i državnim neprijateljima nećemo pisati. Ne možemo se oteti dojmu i čuđenju da cijeli narod, pozvan od predsjednice, želi linčovati osobe koje žele skrenuti pozornost javnosti na kriminal u nogometu?! Ne možemo se oteti dojmu da se niti jedna osoba iz javnog života nije zapitala zbog čega je prekinuta utakmica, već se trude biti što kreativniji u izmišljanju kazni.
 
Njihov način skretanja pozornosti prekidom utakmice možda i nije bio najispravniji i najidealniji, možda je proizveo određeni kontraefekt, ali je li itko zapitao zbog čega se sve to događa? Odakle tim momcima toliko hrabrosti da riskiraju ogromne novčane i zatvorske kazne? Što ih tjera?
 
Podnose se tužbe, pišu se peticije, prijedlozi, dopisi, organiziraju se veliki i mirni prosvjedi, stotine drugih akcija, a na kraju ništa! Kada institucije, koje su u sprezi s optuženima, pokažu nepravdu traže se alternativni i ekstremniji načini borbe. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako komentirate da je prije dvije godine 14 od 17 članova Izvršnog odbora HNS-a imalo člansku iskaznicu HDZ-a? Kako komentirate da su predsjednik i prvi dopredsjednik saveza, izbornik reprezentacije i gotovo cijeli stručni stožer članovi HDZ-a?! Kako komentirate da od svih slojeva društva samo uličari bez škole i bezglavi huligani, kako ih naziva javnost, upozoravaju na megalomanske pljačke i monopol?! Zbog čega se samoprozvani intelektualni slojevi ne pobune pa mijenjaju stvari u državi? Put i način koji su ovi momci odabrali nisu najljepši, ali mi vas pitamo gdje su vaši prijedlozi za čišćenje nogometnog saveza? Ili vas ne zanimaju kriminal i korupcija sve dok ima kokica i dok reprezentacija igra dobro? Ako ste već toliko sebični i reagirate samo kada se vas dotakne i ošteti, onda pokušajte shvatiti da su ovi momci na svojoj koži osjetili nepravdu. Derbi navijači koji odlaze pogledati voljeni klub jedan ili dva puta godišnje i reprezentaciju kada im je usput, nemaju što pametovati i ne znaju što znači živjeti i biti navijač.
 
Mislite li vi da će sutkinja Ustavnog ili Županijskog suda, koja na tjednoj bazi pije kavu sa gazdom nogometa, a na dnevnoj se čuje sa njegovim savjetnikom, donijeti poštenu presudu? Kako će sudac osuditi za kriminal onoga tko je tim istim ukradenim novcem financirao kampanju njegovoj stranci preko koje je i došao na tu poziciju?
 
Privatizirali su HNS, obrambeni Domovinski rat i Hrvatsku. Netko im treba reći dosta! Ako vi znate kako ili ako imate bolju ideju od ovih 'huligana' slobodno se pokrenite i napišite ovdje u komentar svoj prijedlog, a ako nemate onda prestanite kmečati", napisao je Paraga.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara