"Zauvik pamtit će ti ime" - Tornado otkrio spomen ploču na grobu Hrvoja Ćustića

NAVIJAČKA skupina Tornado u Murvici je otkrila spomen ploču u povodu obilježavanja prve godišnjice tragične smrti mladog nogometaša Zadra.

3. travnja 2008. na utakmici Zadar - Cibalia tragično je stradao Hrvoje Ćustić, mladi nogometaš Zadra. Njegov udarac glavom u betonski zid pored terena bio je koban te će taj nemili događaj ostati zapamćen kao najveća tragedija u povijesti hrvatskog nogometa.

U povodu obilježavanja prve godišnjice smrti Hrvoja Čustića, pripadnici navijačke skupine Tornado su mu odlučili dati počast za sve što je napravio za NK Zadar otkrivanjem spomen ploče na njegovom grobu u Murvici.

"Zauvik pamtit će ti ime" - iskazano je sjećanje Udruge navijača Tornado na spomen ploči.

"Dugo smo razmišljali na koji način da obilježimo njegovu tragičnu smrt. Složili smo se da trebamo napraviti vječni spomen na njega koji bi tu stajao pored njegova groba. Dobili smo dopuštenje obitelji te je to naše sjećanje na njega", rekli su iz navijačke skupine Tornado.  

"U svoje ime i u ime svojih suigrača ja im se (Tornadu) zahvaljujem na ovako velikom činu, mislim da ovakvo postavljanje ploče u znak sjećanja i zahvale Hrvoju je njihova velika gesta i ja im se ovom prilikom zahvaljujem" , rekao je kapetan Zadra Jakov Surać, a prenosi Zadarsport.

Izaslanstvo Nk Zadar će 3. travnja zapaliti svijeće na igralištu Stanovi i položiti cvijeće na Hrvojev grob. U Zadar bi trebali doći i delegacija klubova Prve Hnl te glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

M.Š.
Foto: Vladimir Ivanov (Cropix)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara