Zbog lošeg terena Rijeka upitna za domaćinstvo utakmice Hrvatska - Norveška

"STANJE terena na Kantridi je vrlo nezadovoljavajuće. Nadamo se da se utakmica može odigrati barem na prihvatljivoj podlozi. Teren u Rijeci zahtjeva temeljitu rekonstrukciju", referirao je Zorislav Srebrić.

Prijateljska utakmica sa Norveškom je na rasporedu 7. veljače, a Rijeka je figurirala kao neupitan domaćin, međutim, katastrofalno stanje travnjaka na Kantridi nije nikakva novost, jer na njemu se "u nemogućim uvjetima odigrala utakmica Hrvatska - Austrija", podsjetio je Srebrić.

Glavni tajnik HNS-a je naglasio kakao ne želi obeshrabriti Riječane, koji su inače sjajni domaćini: "Bilo bi lijepo da ovo shvate kao poziv na mobilizaciju. Preuranjeno je sada govoriti o alternativnom gradu domaćinu jer je po planu predviđeno da igrači, nakon okupljanja u Zagrebu, 5. veljače dođu u Rijeku. Time bi također Riječanima oslabili koncentarciju i intenzitet pripreme", brižno skrbi Srebrić o osjećajima Riječana.

Dapače, podsjetio je kako su na riječkom stadionu napravljeni veliki pomaci u smislu komfora: "Ne zaboravite da je na Kantridi catering excellent". Dodao je da će licenciranje klubova, koje je HNS postavio kao jedan od prioriteta, značiti mnogo, upravo jer će priodonijeti kvaliteti terena.

Na kraju je ipak dodao kako će Izvršni odbor HNS-a 17. siječnja definitivno odlučiti gdje će se igrati utakmica.

Potvrđeno je da će Hrvatska 28. ožujka ugostiti Saudijsku Arabiju, kao i da su za lipanj u konkurenciji gostovanja u Australiji ili Kanadi.

Ciljevi HNS-a u 2007

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Licenciranje klubova, izgradnja sportskog kampa reprezentacije, financiranje klubova, plasman reprezenatcije  na Euro i "projekt svih projekata", Euro 2012, nogometni je savez postavio kao najbitnije odrednice godine koja je počela.

Srebrić je obavijestio i da u zemljama konkurentima za organizaciju raste interes za organizaciju Eura 2012, a upravo će zbog toga presidente Vlatko Marković u četvrtak otputovati na otvaranje nove francuske kuće nogometa u Pariz: "Naravno da će cijelo vrijeme boravka u Parizu predsjednik koristiti za agitaciju", napomenuo je Srerić

Posebno su bitne odredbe o licenciranju klubova, koje su se već počele primjenivati u klubovima prve lige. Napreduje se s tim projektom u drugoj ligi, a u trećoj će se početi primjenivati od iduće sezone.

Ono što bi trebalo itekako zabrinuti naše klubove je da se od sezone 2008/2009 kreće sa novim pravilnikom o licenciranju, koji nalaže UEFA, a također će i na licu mjesta kontrolirati njegovo provođenje.

Pravilnikom su bitno pooštreni financijski kriteriji: klubovi moraju prije početka sezone prema svim zaposlenicima imati podmirene financijske obveze iz prethodne godine. Klubovi po nalogu Uefe moraju biti mnogo transparentniji u financijskom poslovanju i moraju poslovati kao sigurne tvrtke po načelu "neograničenog poslovanja u budućnosti".

Svakako pri spomenu ovih kriterija na pamet padaju Mladost 127., Pula i Kamen Ingrad.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara