NBA

Zbog njega je NBA povećala broj klubova u Orlandu, a on je otišao s priprema

Zbog njega je NBA povećala broj klubova u Orlandu, a on je otišao s priprema
Foto: Getty Images

SENZACIONALNI rookie Zion Williamson morao je hitno napustiti NBA "bubble" Disney Worlda u Orlandu kako bi otputovao kući zbog zdravstvenih problema u obitelji.

"Zion Williamson jutros je napustio Orlando zbog hitne zdravstvene situacije u obitelji. Namjerava se ponovno pridružiti momčadi u Orlandu u kasnijem terminu", stoji u priopćenju njegovih New Orleans Pelicansa objavljenom sinoć.

Kad se vrati, morat će u karantenu

"Potpuno podržavamo Zionovu odluku da napusti NBA kampus kako bi bio s obitelji. Iz poštovanja prema obitelji Williamson, nećemo ništa dalje komentirati", rekao je glavni operativac Pelicansa David Griffin.

Kad se vrati u Orlando, u skladu s protokolom, Zion će morati odraditi četverodnevnu karantenu prije nego što se ponovno priključi momčadi. Nastavak sezone prekinute 13. ožujka zakazan je za 30. srpnja, ali već idućeg tjedna klubovi će početi s pripremnim utakmicama.

Zion je najveći razlog za povećanje broja klubova u nastavku sezone

Iako klub i NBA liga imaju razumijevanja za ovakvu situaciju, eventualni dulji izostanak Williamsona bio bi ogroman udarac i jednima i drugima. Iako se očekivalo da bi u nastavku sezone mogli sudjelovati samo klubovi koji drže mjesta za doigravanje, NBA je proširila broj klubova na 22, prvenstveno kako bi uključila i Pelicanse te gledateljima omogućila da uživa u Zionovim spektakularnim potezima.

On je bio najiščekivaniji i najrazvikaniji rookie u NBA ligi još od LeBrona Jamesa, ali zbog operacije koljena uoči samog početka sezone dosad je odigrao samo 19 utakmica, u kojima je bilježio prosjeke od 23,6 koševa, 6,8 skokova i 2,2 asistencije.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara